Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σωτήρης Κούκιος
Νομικός, Blogger, Αρθρογράφος

Προετοιμαστείτε – Χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα για 2 χρόνια

Προετοιμαστείτε – Χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα για 2 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα εγκλωβιστούν στην χώρα μας.

α) Στις 3 πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου πέρασαν 31.000 άνθρωποι! Και είναι καταχείμωνο. Δυστυχώς παράλληλα αυξάνονται και οι απώλειες αφού οι κακές καιρικές συνθήκες κάνουν το πέρασμα από την θάλασσα στα νησιά πολύ χειρότερο. Φανταστείτε που θα φτάσουν τα νούμερα όταν αρχίζει να στρώνει ο καιρός και πάλι.

β) Η Γερμανία δηλώνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το 1,1 εκ προσφύγων που έχει εισρεύσει και ζητάει να επανασχεδιαστεί το Δουβλίνο και η Σένγκεν. Η Αυστρία χωρίς καμιά συζήτηση έθεσε πολύ χάμηλα όρια για το πόσοι δικαιούμενοι άσυλο μπορούν να γίνουν δεκτοί στην χώρα και απειλεί με κλείσιμο συνόρων. Σλοβενία και Σερβία απειλούν ότι αν κλείσουν τα σύνορα Γερμανία, Αυστρία τότε θα τα κλείσουν και αυτοί.

γ) Η συμφωνία με την Τουρκία δείχνει να έχει προβλήματα εφαρμογής και συνεχίζεται η συζήτηση στο πότε θα τεθεί σε ισχύ το πλάνο να συγκρατηθούν οι πρόσφυγες εκεί.

δ) Εικόνες από ένα drone στη Daily Mail δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη Χομς. Εικόνες μια διαλυμένης πόλης από 3 χρόνια βομβαρδισμούς του Άσαντ και της Χεζμπολάχ εναντίον των τζιχαντιστών που τελικά αποχώρησαν τον Δεκέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν από το τέλος της κρίσης και μετά τουλάχιστον 1-2 χρόνια επαναπατρισμού των προσφύγων.

Σε όλο αυτό το παζλ είναι σαφές ότι ένα λογικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης της προσφυγικής κρίσης απαιτεί 2-3 χρόνια. Με τα μεγέθη προσφύγων που ετοιμάζονται να περάσουν στην Ευρώπη και δεδομένο ότι όσα χρήματα κι αν επενδυθούν στην Τουρκία δεν θα γίνει ανταγωνιστικός προορισμός για αυτούς, όσοι έχουν εγκατασταθεί προσωρινά στην χώρα μας θα εγκλωβιστούν για 1-2 χρόνια τουλάχιστον.

Θεωρώ ότι είναι πολύ αισιόδοξο το σενάριο και το χρονοδιάγραμμα της μετεγκετάστασης, ότι στο τέλος το μοντέλο των στρατοπέδων θα ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ, ότι η χώρα μας χρειάζεται σοβαρή βοήθεια και στην τεχνογνωσία για να διαχειριστεί αυτό το πλήθος χωρίς ..παρατράγουδα.

Προς το παρόν η ανθρωπιστική αντιμετώπιση είναι .. αστυνομική και αυτή με προβληματικό τρόπο και με πολλές λογικές δικαιολογίες από την πλευρά της ΕΛΑΣ. Οι ελπίδες που επενδύονται στην Frontex είναι .. εκ του πονηρού. Η Frontex δεν μπορεί να παίξει ούτε στοιχειωδώς τον ρόλο χωροφύλακα του Αιγαίου και μάλλον παίζει τον ρόλο του “φταίχτη” αν κάτι πάει στραβά.

Όπως είπε ο Σόιμπλε “ο χρόνος για να βρεθούν λύσεις μας τελειώνει” αλλά αυτό που δεν είπε είναι τι έχει κάνει η Γερμανία για να επιβάλλει ένα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ στις χώρες που ΔΕΝ συνεργάζονται. Και η Γερμανία έχει όπως η ίδια ισχυρίζεται την επιρροή να το επιβάλλει στην Αντολική και Βόρεια Ευρώπη. Αλλιώς θα γίνουμε το “βολικό” στρατόπεδο προσφύγων της Ευρώπης. Και αμφιβάλλω αν μπορούμε να το διαχειριστούμε στην παρούσα φάση.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr