Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Όλγα Χωμενίδη
Δημοσιογράφος

Σχοινί κορδόνι η προπαγάνδα του Μαξίμου στα κανάλια

Σχοινί κορδόνι η προπαγάνδα του Μαξίμου στα κανάλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υπόθεση Μπαλτάκου αποτελεί προδήλως το… τρις εξαμαρτείν των καναλιών όσον αφορά στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και την τηλεοπτική διαχείριση του.

Προϋπήρξε αρχικά η περίοδος της ανοχής απέναντι στην ναζιστική οργάνωση και την εγκληματική της δράση, η οποία διανθίστηκε από light συνεντεύξεις του αρχηγού της έως και από εκπομπή προβολής των θέσεων του εν λόγω κόμματος, αλλά κυρίως χαρακτηρίστηκε από ηχηρή σιωπή για τις φασιστικές δραστηριότητες των μελών της.

Ενώ η πλέον κραυγαλέα περίπτωση ακκισμού με την νεοναζιστική οργάνωση εκείνη την περίοδο , ήταν η θέση του Σκάι εκπεφρασμένη από τον πολιτικό αναλυτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, έναν από τους στενότερους και μακροβιότερους συνεργάτες του Γ. Αλαφούζου, μέσα από το κεντρικό δελτίο του σταθμού, που υπογράμμιζε με νόημα την δυνατότητα τάχα μου κυβερνητικής συνεργασίας με την “σοβαρή” Χρυσή Αυγή.

Μια τοποθέτηση που βρήκε αρκετούς ακόμα θιασώτες τόσο στον τηλεοπτικό , όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου του κ. Γ. Αλαφούζου.

Μετά ήλθαν οι απανωτές εκτροπές της ΧΑ, που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

´Έτσι ξεκινά η δεύτερη περίοδος στη δημοσιογραφική κάλυψη του φακέλου ΧΑ από τα κανάλια.

Φευ, μαζί με την κυβέρνηση ανακαλύπτουν , σπρωγμένα από την ανάγκη των περιστάσεων, το εγκληματικό ποιον της οργάνωσης.

Οι τηλεοπτικές κάμερες που αρέσκονται σε σκηνές τζειμποντικού χαρακτήρα εκστασιάζονται (!) με την ετοιμότητα της κυβέρνησης και των αρχών να προβούν στην σύλληψη των διακεκριμένων στελεχών της ΧΑ και οι οθόνες πλημμυρίζουν από τα μαύρα τζιπ της αντιτρομοκρατικής.

Μέσα στην παραζάλη που δημιουργεί η… αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού να πολεμήσει όσο κανένας άλλος την ΧΑ (τα λόγια ανήκουν στον ίδιο),τα κανάλια δίνουν παρά την θέληση τους βήμα σε κάποιους , όπως τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να μιλήσει για μη επαρκές νομοθετικό οπλοστάσιο όσον αφορά την σύλληψη των μελών της ΧΑ. Αντιμετωπίζεται απαξιώτικα.

Ενώ, όταν λίγο μετά διατάσσεται η αποφυλάκιση των κινηματογραφικά συλληφθέντων μελών της ΧΑ, όλοι οι πολιτικοί σχολιαστές σε όλο το μήκος και φάρδος των τηλεοπτικών σταθμών επιτίθενται στη Δικαιοσύνη και τους Δικαστές με τραχείς χαρακτηρισμούς ότι δεν συναισθάνονται τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους.

Τώρα, έξι μήνες μετά και με αφορμή την υποκλαπείσα συνομιλία του γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Τάκη Μπαλτάκου με τον ελεύθερο υπό περιοριστικούς όρους βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, περνάμε στη τρίτη και σημαντικότερη φάση της διαχείρισης της υπόθεσης της ΧΑ από τα κανάλια.

Και είναι σημαντικότερη γιατί πλέον αποκαλύπτεται εκ των πραγμάτων ο υπόγειος αλλά και διαρκής δίαυλος επικοινωνίας της κυβέρνησης Σαμαρά με την ακροδεξιά οργάνωση.

Τι ήταν αυτό να συμβεί ; Τα κανάλια πέφτουν από τα σύννεφα!
“Πολιτική θύελλα” τους …παίρνει και τους σηκώνει.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης “δεν μπορεί να το πιστέψει” ότι ο γραμματέας της κυβέρνησης υιοθετεί πλήρως την λογική της ΧΑ.
Τον “τρελαίνει” ότι ο Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη “σε στυλ Ηλία χάσαμε”.

Ο Δημήτρης Κοταρίδης στον ΑΝΤ1 μεταδίδει πως “κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί και πως έπεσε στην παγίδα του Κασιδιάρη ο Μπαλτάκος”, ενώ λίγο μετά του αποδίδει τον χαρακτηρισμό “ρεσιτάλ επιπολαιότητας”.

Παρότι η Τρέμη αποκαλύπτει (πλέον) ότι “ο Μπαλτακος δεν έκρυψε ποτέ τις ακροδεξιές απόψεις του” , όλοι μοιάζουν κεραυνοχτυπημένοι.

Μάλλον γι’ αυτό και ο Πρετεντέρης έχει ξεχάσει ότι έχει παρουσιάσει το βιβλίο αυτού του ακροδεξιού κυβερνητικού παράγοντα…

Και μάλιστα μαζί με την πάντα λαλίστατη Λιάνα Κανέλλη, η οποία ευκολότατα απέδωσε τον χαρακτηρισμό “τσογλαν boy” στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά περιέργως μέχρι σήμερα σιγεί για τον αντικομουνιστή κατά ομολογία του, Τάκη Μπαλτάκο.

Και μετά το χτύπημα της θύελλας περνάμε στην αγωνιώδη προσπάθεια να διασώσουμε ότι μπορούμε από την πληγείσα εικόνα του πρωθυπουργού.

Προκειμένου να δειχθεί η αποφασιστική αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά , απλώνεται το πρώτο νήμα της τηλεοπτικής προπαγάνδας.

Τον απέπεμψε, τον εκπαραθύρωσε, τον καρατόμησε (ρεπορτάζ Δ.Κοταρίδη στον Αντέννα) ο πρωθυπουργός τον Μπαλτάκο ισχυρίζονται αμέσως τα κανάλια.

Δεύτερο βήμα. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε , απλώνεται από παντού ο αχός.

“Οι κινήσεις Μπαλτάκου ήταν εν άγνοια του πρωθυπουργού;”, αναρωτιέται η Σία Κοσιώνη, για να εισπράξει την απάντηση του Χρήστου Κούτρα “μάλλον είχε επιλέξει να αυτονομηθεί” .

Η αγωνία των καναλιών είναι μεγάλη. Πρέπει να φανεί ότι ο Μπαλτάκος είναι μια μεμονωμένη και μοναχικά δρώσα περίπτωση.
Εξ ου και ο Πρετεντέρης αναρωτιέται αν “έχουν στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μπαλτάκος δρούσε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού”.

Κι όταν ο ρεπόρτερ ΧρήστοςΤσιγουρής του αναφέρει ότι ο Μπαλτάκος ήταν επί 30 και πλέον χρόνια πολιτικός σύντροφος του Αντ. Σαμαρά και γραμματέας της κυβέρνησης, εκείνος χαρακτηρίζει την απάντηση απλό “συνειρμό”(!).

Δύο εικοσιτετράωρα (επιτέλους!) μετά την “θύελλα” βγαίνει και κάνει επίσημη δημόσια τοποθέτηση ο πρωθυπουργός.

Τα κανάλια αρπάζουν το σκοινί της… αλλά λόγια ν’ αγαπιόμαστε προπαγάνδας και το απλώνουν.

Ο Πρετεντέρης μιλά για “ευτελή κίνητρα και ευτελείας σκοπιμότητες “της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι “όσοι υιοθετούν ότι η Δικαιοσύνη έδρασε υπό πίεση, σημαίνει ιδιοποίηση των επιχειρημάτων της ΧΑ.”, ενώ δεν διστάζει να παραδώσει μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς, λέγοντας πως “θα τους ζητούσα μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση ” και “αίσθημα εθνικού συμφέροντος”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΚΑΙ , όπου δια στόματος Χρήστου Κούτρα επιχειρούν να κλείσουν το ζήτημα, λέγοντας ότι “έγινε το επεισόδιο με τον Μπαλτάκο, πάει έφυγε αυτός” , να μην κάνουμε ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος την ΧΑ.

Απόψε η είδηση που “έπαιζε” ήταν , “δεν έχει οριστεί ακόμα η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη προσανατολιστεί στο πότε θα βγει η χώρα στις αγορές”.

Όπως λοιπόν καταλάβαμε εμείς οι πτωχοί πολίτες, η προπαγανδιστική κουβέρτα δια νημάτων Μαξίμου απλώθηκε καλά – καλά από τα κανάλια και απειλεί να μας σκάσει με το βάρος των απροκάλυπτων ψεμάτων.

Γιατί οι ακροδεξιοί θύλακες στην κυβέρνηση, είναι ολόκληρος κύκλος στενών συνεργατών και πολιτικών συντρόφων του πρωθυπουργού, όσο κι αν ψάχνει τάχα μου ακόμα να τους βρει και να τους εντοπίσει ο Πρετεντέρης (δελτίο Μega 3/4).

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr