Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Δημήτρης Βάρος
Δημοσιογράφος, Ποιητής

Η τρόικα πίσω από την τρόικα

Η τρόικα πίσω από την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τρόικα έχει γίνει ο εφιάλτης μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Παρά το γεγονός όμως ότι όλοι μιλάμε γι αυτήν, σχεδόν καθημερινά, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει το ποιοί ακριβώς την απαρτίζουν στην πραγματικότητα.

Οι τρεις ελεγκτές, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, γνωστό διεθνώς και ως «κατά συρροή οικονομικό δολοφόνο χωρών», οι οποίοι εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι παρά υπαλληλίσκοι σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταφοράς εντολών σε αυτούς που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Τα πραγματικά αφεντικά που κρύβονται από πίσω είναι:

Το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο: «Ευαγή» ιδρύματα όπως η Goldman Sachs, η Black Rock, η J.P. Morgan και άλλα hedge fund, κατά κανόνα αγγλοσαξονικά, αναλαμβάνουν να αυγατίσουν τα κεφάλαια επιχειρηματιών αλλά και εμπόρων ναρκωτικών, όπλων ή ανθρώπων.

Τα τελευταία 10-15 χρόνια το σπορ αυτό έχει τεράστια άνθιση γιατί τα λεφτά «επενδύονται» σε χώρες και μάλιστα δεν τζογάρονται στην τύχη. Αν η χώρα-στόχος πρέπει να δείξει ανάπτυξη θα δείξει ανάπτυξη. Αν πρέπει να πτωχεύσει, θα πτωχεύσει. Αυτοί που το καθορίζουν είναι τα ίδια τα funds. Εκείνοι που εφαρμόζουν τα σχέδιά τους είναι οι κυβερνήσεις-μαριονέτες τους.

Τα λεφτά λοιπόν θα αυγατίσουν ούτως ή άλλως. Τον όποιο αστάθμητο κίνδυνο (π.χ. να ξυπνήσει ο λαός της συγκεκριμένης χώρας και να τους πάρει ο διάολος) τον αναλαμβάνει η διεθνής αστυνομία προστασίας των τοκογλύφων, το γνωστό μας ΔΝΤ, που παίρνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα: Αγγλικό Δίκαιο, υποθήκευση των «ασημικών» της χώρας αλλά και της περιουσίας των ιθαγενών, ακύρωση κάθε «σπατάλης» που απορροφά «δικό τους» χρήμα, όπως συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ.

Το σκηνικό είναι εξαιρετικά δελεαστικό για τους κεφαλαιοκράτες του πλανήτη. Έτσι σταμάτησαν να επενδύουν τα κέρδη τους σε ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, σε νέα εργοστάσια που δίνουν δουλειές κλπ, και τα παίζουν όλα εκ τους ασφαλούς στο παγκόσμιο αυτό καζίνο.

Η εγχώρια ελίτ: Πρόκειται για ένα μικρό αριθμό οικογενειών, οι περισσότερες από τις οποίες «φτιάχτηκαν» με λεφτά του δημοσίου ως προμηθευτές, μεσάζοντες, εργολάβοι κλπ. Ξεκίνησαν προωθώντας δικούς τους στην κυβέρνηση που τους έκαναν όλα τα χατίρια. Σήμερα έχουν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο τον οποίο αυγατίζουν συμμετέχοντας, ως καλοί πελάτες, στα παιχνίδια των funds που λέγαμε παραπάνω.

Επιπλέον ελέγχουν τις τράπεζες, πολλούς βασικούς τομείς της οικονομίας και τα ΜΜΕ, με τα οποία καθορίζουν το τι θα ψηφίσουν οι ιθαγενείς, ποιοι και πως θα κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο.
Μην σας ακούγεται υπερβολικό. Ο Τζορτζ Μικές, αρθρογράφος των Τάιμς του Λονδίνου έγραφε τη δεκαετία του ΄70: «Δώστε μου τα ΜΜΕ και σε λίγο καιρό θα κάνω τους Ρώσους καπιταλιστές, τους Αμερικάνους κομμουνιστές και τους Ινδούς να φάνε τις αγελάδες τους».

Η ευρωζώνη: Με τη δημιουργία της έστησε το «πεδίον δόξης λαμπρόν» για να παίζεται αυτό το θεάρεστο παιχνίδι στη γηραιά ήπειρο και επιδίωξή της είναι να βάλει κι άλλες χώρες στη φάκα, όπως την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη κλπ, προκαλώντας πολέμους και συμμαχώντας με διεφθαρμένες ή ακόμα και ναζιστικές κυβερνήσεις.

Το πηδάλιό της κρατά η μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης, η οποία φροντίζει η ίδια να βγει κερδισμένη από αυτήν την ουνικής έμπνευσης λεηλασία των λαών της Ευρώπης, που συντελείται με όπλο το ευρώ, πυρομαχικά τα μνημόνια και κανόνες Μάαστριχτ…

Όλο αυτό το ωραίο “colpo grosso” περιβάλλεται με το άλλοθι της δημοκρατίας χάρη στη συντήρηση ενός ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το οποίο αυτοπροβάλλεται ως παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας και ως εγγυητής του κράτους δικαίου. Διακηρύσσει δε πως θεμελιώδεις αξίες του είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, ο σεβασμός και η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες τέτοιες πομφόλυγες…

Εάν λοιπόν εν όψει των ευρωεκλογών, και παρά το γεγονός ότι εδώ και τέσσερα χρόνια ρημάζουν συστηματικά το εισόδημα και την αξιοπρέπειά σας, καταστρέφουν τη χώρα σας και διεθνώς στήνουν σκηνικό τρίτου παγκοσμίου πολέμου, στο νου σας δεν έρχεται τίποτε άλλο παρά μόνο δύο επιλογές:

– να τους ξαναψηφίσετε, «μπας και..» ή
– να μην πάτε να ψηφίσετε καθόλου «τους αλήτες…»,

να ξέρετε πως κάποιος μπήκε μέσα στο κεφάλι σας και κάνει κουμάντο. Σας σπρώχνει εκεί ακριβώς που θέλει το σύστημα, ώστε να διαιωνιστεί επιτείνοντας το δικό σας δράμα.

Πετάξτε τον έξω, επιλέγοντας αυτό ακριβώς που φοβάται. Τι φοβάται; Αυτό που προσπαθεί να πείσει εσάς να φοβάστε: Την έξοδο από το ευρώ και τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα.

Δημήτρης Βάρος είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr