Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα

Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Υπουργό και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης, η πρόταση της πλειοψηφίας για την συγκρότηση του ΕΣΡ, είναι ο Βύρων Πολύδωρας για την θέση του Προέδρου και ο Ροδόλφος Μορώνης για την θέση του Αντιπροέδρου.

Από την συντηρητική παράταξη Πολύδωρας και Μορώνης, ήταν η κίνηση ματ του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αναγκάσει την Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ. Κάτι βέβαια που δεν κατέστη δυνατό, καθώς η ΝΔ με ανακοίνωση της αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης δήλωσε: «όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Αντίστοιχες αρνητικές αιτιάσεις προέβαλαν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι.

Η κυβέρνηση μετά την επικοινωνιακή ήττα της από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, προσπαθεί να δείξει με την επιλογή Πολύδωρα, ότι δεν έχει πρόβλημα να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε, που μπορεί να στελεχώσει το ΕΣΡ, χωρίς ταμπού και ιδεοληψίες.

Προτείνει ένα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ που έχει διατελέσει, πέρα από Υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έστω και βραχύβια, για να αναλάβει την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου.

Μεταφέρει το πρόβλημα που δημιούργησε το ΣτΕ στην Κυβέρνηση, στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ο διαγραμμένος από τον Αντώνη Σαμαρά, Πολύδωρας ανήκει στην ομάδα της λαϊκής Δεξιάς του Κώστα Καραμανλή, δημιουργώντας νέες αντιπαραθέσεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ενδυναμώνει το επιχείρημα της Κυβέρνησης, ότι η ΝΔ, δεν επιθυμεί την συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς φροντίζει για τα συμφέροντα των καναλαρχών που επιθυμούν την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την εκθέτει στους πολίτες.

Η επιλογή αυτή όμως δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε την Κυβέρνηση ούτε και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα από μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν κάκιστη την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την συγκεκριμένη θέση. Όμως παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και για την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν το περιβάλλον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα πιο δύσκολο με μια εσωτερική αντιπολίτευση ισχυρή.

Ωστόσο η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, μέχρι στιγμής έχει θεωρηθεί από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση αλλά και τον πολιτικό κόσμο επιτυχημένη, κι ίσως αυτό το προηγούμενο να λειτουργήσει κατευναστικά στις όποιες αντιδράσεις, από τους κομματικούς.

Οι επόμενες μέρες, θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την μεριά της Κυβέρνησης που θα εκθέτουν την ΝΔ και τον ρόλο που αυτή έχει στην συνέχιση της διαπλοκής, στοχοποιώντας τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Δεν ειπώθηκε τυχαία από τον Πρωθυπουργό, το «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Independent Balkan News Agency

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr