Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ελευθέριος Τζιόλας
Χημικός Μηχανικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος

Οι 84.089 ψήφοι του Μπόλαρη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα

Οι 84.089 ψήφοι του Μπόλαρη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις τοπικές εκλογές της πρώτης Κυριακής, υπήρχαν κι ορισμένα στοιχεία πολύ σημαντικά και ιδιαίτερα που σκόπιμα δεν αναδεικνύονται, αλλά έχουν εξαιρετική σημασία για το σήμερα και το αύριο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ (με την ευρεία έννοιά του), είχε δύο συνδυασμούς. Ο ένας κυβερνητικός, με χρίσμα και επισημότητα (με τη δύναμη των κρατικών αξιωματούχων, του τμήματος της κυβέρνησης που αναφέρεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη χρηματοδότηση, την υποστήριξη των Μέσων, τις εξαρτήσεις και τις υποσχέσεις) κι ο άλλος του αντίπαλου ριζοσπαστισμού, των αντικυβερνητικών – αριστερών – προοδευτικών δυνάμεων της σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης (χωρίς προϋπολογισμό, με το κράτος απέναντι, χωρίς κόμμα -η παρουσία και το μέγεθος της ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να καλύψει το πλήθος των αναγκών- στην αρχή χωρίς καν στέγη, με τον επικεφαλής δύο εβδομάδες απόντα λόγω ασθένειας, να καταγγέλλεται ως “αντάρτης”, διαγραμμένος, χωρίς υποστήριξη από τα Μέσα και με περιορισμένη εσωτερική οργανωτική υποστήριξη).

Το αποτέλεσμα είναι: Ο Συνδυασμός αυτός, με τον Μάρκο Μπόλαρη επικεφαλής, κερδίζει την υποστήριξη 84.089 πολιτών της κάποτε ενιαίας και κραταιάς Δημοκρατικής Παράταξης και επικρατεί πεντακάθαρα, πολιτικά και εκλογικά, απέναντι στην άλλη υποψηφιότητα, την κυβερνητική – μνημονιακή – του κόμματος Βενιζέλου, η οποία και καταγράφει ποσοστό κάτω από το μισό του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές (Ιούνιος 2012).

Το αποτέλεσμα αυτό, με αυτή την καίρια εντός της Δημοκρατικής Παράταξης εγγραφή, -πρώτη αναμέτρηση και πρώτη επικράτηση-, έχει ένα μεγάλο και δραστικό, βαθύτερο νόημα και μια ουσία ανεκτίμητη.

Η μάχη ήταν άνιση, αλλά στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης κερδήθηκε!

Αυτό πρέπει να το διδαχθούν όλοι… Αυτό είναι σημαντικό μήνυμα, στην ουσία του, αλλά κι απέναντι στις ταλαντεύσεις, στις σκοπιμότητες, στην υποκρισία.

Δίνει αυτοπεποίθηση, πραγματική! Γιατί στηρίζεται σε πραγματικές, μετρημένες, συμμετέχουσες δυνάμεις.

Αυτό δείχνει και τι μπορεί να επακολουθήσει, αν πυκνώσουν και εξελιχθούν ανάλογες πρωτοβουλίες, σύμφωνα μ΄ ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάταξης, επανίδρυσης του ελληνικού σοσιαλιστικού χώρου.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr