Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε τους Τουρκοκύπριους από τον τουρκικό ζυγό

Πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε τους Τουρκοκύπριους από τον τουρκικό ζυγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ στις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας αποκαλύφθηκε πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των Τουρκοκυπρίων, αλλά μόνο για την στρατιωτική της παρουσία εκεί, ενώ αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά ο πρακτόρικος ρόλος του Έιντε από τον ΟΗΕ, ενώ τα παπαγαλάκια της συμφοράς βγήκαν να τα ρίξουν στον Αναστασιάδη και στον Κοτζιά και αφού τα πτύελα γύρισαν πάνω τους, άρχισαν τώρα την διασπορά της αμφιβολίας.

Βγήκαν οι ενδοτικοί και μιλάνε για τους κινδύνους μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης, βγήκαν οι φερόμενοι ως ρεαλιστές και λένε ότι η Τουρκία έχει βάσιμες αξιώσεις κ.ο.κ.

Όλοι αυτοί όμως ξεχνούν ότι η Κύπρος πουλήθηκε στους Εγγλέζους από τον σουλτάνο, απελευθερώθηκε από την βρετανική αποικιοκρατία από τους Ελληνοκύπριους και όχι τους Τουρκοκύπριους και ότι η Κύπρος είναι μία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησε ο βρετανικός ιμπεριαλισμός.

Η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα, δικαιώματα έχουν οι Τουρκοκύπριοι και μόνο, εφόσον -φυσικά- απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.

Λένε πως η Λευκωσία έκανε την γκάφα να αποδεχθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες και ότι ο Ερντογάν θα τους βάλει να κλαίνε.

Μα φυσικά έχουν δικαιώματα ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που τους τα στερεί η κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού από τα στρατεύματα της Τουρκίας.

Οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν παρά να αποδεχθούν ως έχει το Κυπριακό Σύνταγμα και τις κατοχυρώσεις που τους παρέχει το ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Δεν έχουν παρά να διώξουν τα στρατεύματα κατοχής και του έποικους…

Τα πάσης φύσης δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων περνούν μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνο. Ούτε διζωνικές, ούτε τίποτε.

Οι αξιώσεις της Τουρκίας δεν στηρίζονται πουθενά, παρά μόνο στην στρατιωτική της ισχύ και στη διπλωματία της.

Προκειμένου όμως να τελειώνουμε μια και καλή μπορεί να γίνει το εξής deal.

Να πάρουν 5% από τις εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται το φυσικό αέριο και ένα 5% οι τουρκοκυπριακοί δήμοι.

Και φεύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, φεύγουν οι έποικοι, καταργούνται οι εγγυήσεις (και η βρετανική και η βάση γίνεται νατοϊκή ή εκχωρείται για 50 χρόνια, ενώ τα εδάφη της Βρετανίας επιστρέφονται στην Κυπριακή Δημοκρατία).

Αν τολμήσει κάποιος κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι take it or leave it, χωρίς τις γελοίες διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ… Φτάνει πια.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr