Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Μετά το τέλος της κεντροαριστερής φαντασίωσης

Μετά το τέλος της κεντροαριστερής φαντασίωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δραματικός είναι τελικά ο αριθμός των 210.000 και πλέον πολιτών που ψήφισαν στον α΄ γύρο για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, καθώς το πλήθος αυτό συγκρίνεται με τις 564.081 ψήφους (10,38%) που έλαβαν μαζί ΔΗΣΥ και Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Δραματική είναι και η σύγκριση με τις 341.732 ψήφους που έλαβε το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ (ΔΗΣΥ).

Το νούμερο καταγράφει την αποσυσπείρωση του φαντασιακού χώρου της κεντροαριστεράς, καθώς δεν βρέθηκε μια προσωπικότητα που θα δημιουργούσε ευρύτερη κοινωνική δυναμική.

Καταγράφει επίσης την απουσία πολιτικής πρότασης και την έκπτωση του πολιτικού λόγου στο επίπεδο των ηθικολογικών γενικοτήτων.

Αυτό φάνηκε και με τη μικρή επιρροή του κατά τ’ άλλα συμπαθητικού λόγου των απολιτίκ Καμίνη, Θοδωράκη, Πόντα.

Επί της ουσίας, αν βάλει κανείς δίπλα στους αριθμούς τις φωτογραφίες των ψηφισάντων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνον το υπερήλικον ΠΑΣΟΚ υπάρχει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ακολουθήσει την πορεία των ψηφοφόρων του, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που έχει καταφέρει ως βαμπίρ να ανανεώνει με νέο αίμα (ΚΝΕ) τις τάξεις του, αν και αυτό φαίνεται πως εισήλθε στο μονόδρομο του μοιραίου.

Βέβαια, η ανάδειξη του 38χρονου Νίκου Ανδρουλάκη στο β΄ γύρο με 25% plus, είναι ένα σκίρτημα, αλλά δεν μοιάζει επαρκές για να δημιουργηθεί πολιτικό γεγονός.

Βέβαια, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ της κας Γεννηματά είναι απαραίτητο για τη ΝΔ και γι΄ αυτό στη Θεσσαλονίκη στήριξε με την ψήφο του συμβολικά το νέο φορέα ο πρώην Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξήγησε στους έκπληκτους υπεύθυνους πως «Με ψήφιζαν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και ήρθε η ώρα να τους τιμήσω!…», επιβεβαιώνοντας την όσμωση των συμφερόντων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την εποχή της καταλήστευσης της χώρας που σφυρηλατήθηκε τόσο με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και με την κυβέρνηση του PSI και της κρατικοποίησης του ιδιωτικού χρέους.

Η ενότητα του χώρου δεν είναι διασφαλισμένη μετά την αποτυχία και αυτό θα φανεί μετά το συνέδριο, όπου θα γίνουν τα τελικά deal.

Πάντως, φάνηκε από τώρα πως κάποιοι που προφανώς δεν θα είναι στις εκλόγιμες θέσεις Επικρατείας, θα τραβήξουν τον δρόμο τους.

Ήδη, στο Ποτάμι 59 στελέχη κατέκριναν ως προσωπική απόφαση την υποψηφιότητα Θοδωράκη και με διατράνωσαν ότι το Ποτάμι «δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες».

Στο μεταξύ η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου έχει ήδη αρχίσει από την κοινωνία των πολιτών.

extrapotation

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr