Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Μέσα στον πόνο του για τη Novartis ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του μοιράζουν γέλιο

Μέσα στον πόνο του για τη Novartis ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του μοιράζουν γέλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο απίστευτο και να ακουστεί, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατάφερε να βρει τρόπο να συνδέσει τον Αλέξη Τσίπρα με τη Novartis, προκειμένου να πείσει πως όλοι είναι στο ίδιο τσουβάλι, μέσα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου!

Η διαρροή συνεργατών του πως “ο Τσίπρας παραχώρησε το Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο για ένα δείπνο στη Novartis” περισσότερο παραπέμπει σε πανικό και απόγνωση για να βρεθεί “κοινός τόπος” της πολυεθνικής με τη σημερινή κυβέρνηση, παρά σε επικοινωνιακή αντεπίθεση του πρώην πρωθυπουργού.

Πολλώ δε μάλλον την ώρα που η ίδια η απόρρητη έκθεση της Novartis από το Φλεβάρη του 2017, πολύ πριν “σκάσει” το σκάνδαλο και πάει η δικογραφία στη Βουλή, ενημέρωνε τα στελέχη της πολεθνικής για τις δυσκολίες προσέγγισης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται κάθε επαφή, ενώ την ίδια ώρα τα καλούσε να μην έχουν καμία επαφή με τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους, τονίζοντας πως “φέρονται να εμπλέκονται”.

Με λίγα λόγια η Novartis πολλούς μήνες πριν οι προστατευόμενοι μάρτυρες προβούν στις καταθέσεις που έχουν ανοίξει τον κύκλο της Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή έδωσε στεγνά τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα “σκότωσε” και το επιχείρημα περί “σκευωρίας” που ούτε οι ίδιοι δεν το πιστεύουν.

Εδώ και μία εβδομάδα η ΝΔ είτε μέσω διαρροών στον Τύπο είτε μέσω ανακοινώσεων επιχειρεί όχι να πείσει πως δε φέρει ευθύνες για το σκάνδαλο Novartis, αλλά να πείσει την κοινή γνώμη πως “όλοι είμαστε ίδιοι”.

Εκεί αποσκοπούσαν οι πηχιαίοι τίτλοι που έκαναν λόγο για “ραντεβού Τσίπρα – Φρουζή” με τη δυσδιάκριτη υποσημείωση πως “αυτό ζητούσε ο Φρουζής από κάποιον τρίτο αλλά δεν έγινε”, τα οποία βέβαια βγήκαν παρά τη σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου πως ο ισχυρός άνδρας της Novartis “ακόμα περιμένει”.

Εκεί αποσκοπεί και η σημερινή απέλπιδα προσπάθεια να συνδεθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τη Novartis.

Τι μας είπαν λοιπόν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά;

Βασιζόμενοι σε ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο η εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου παραχώρησε έναντι πληρωμής τουλάχιστον 2.800 ευρώ, το Κάστρο της Ρόδου στη Novartis για ένα δείπνο, μετακύλησαν την επίμαχη απόφαση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός μίας οποιασδήποτε χώρας είναι αυτός που θα δώσει εντολή σε μία περιφερειακή Εφορεία Αρχαιοτήτων για μία συνήθη παραχώρηση χώρου για μία οποιαδήποτε εκδήλωση!

Με λίγα λόγια, γελάει ο κόσμος. Αλλά δεν ξέρουμε εάν γελάει περισσότερο με τον κ. Σαμαρά ή με τους συνεργάτες του…

Υ.Γ. Ακόμα και σοβαρά να θέλει να απαντήσει κανείς στον κ. Σαμαρά, πράγμα δύσκολο, θα πρέπει να του επισημάνει πως η παραχώρηση του κάστρου της Ρόδου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου απέφερε στο Δημόσιο κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ οι πρακτικές της κυβέρνησής του για τη Novartis ζημίωσαν το δημόσιο με 3 δις. ευρώ.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr