Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Κύριοι της ΝΔ προσέξτε τους «συμμάχους» σας

Κύριοι της ΝΔ προσέξτε τους «συμμάχους» σας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι αρκετά πρόσφατο παρελθόν για να το ξεχνάμε είτε εκούσια είτα ακούσια. Κι αναφέρομαι στην πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Η προσπάθεια λοιπόν ξεκίνησε με την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου. Έπρεπε να εφευρεθεί ένα σκάνδαλο για να χτυπηθεί μια κυβέρνηση που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πλέον οι Έλληνες πολίτες, κρίνοντας από τη σημερινή πραγματικότητα, αναπολούν.

Γιατί ήταν μια κυβέρνηση που αν μη τι άλλο έκανε πολύ σημαντικά πράγματα. Διατηρούσε την οικονομία σε καλή κατάσταση – και αυτό θα το εξηγήσω στη συνέχεια- έκανε μεγάλα ανοίγματα προς τρίτες ισχυρές χώρες, αγκάλιασε το μεσαίο χώρο, τους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους εργαζομένους, τη κοινωνία γενικότερα.

Ίσως σε κάποιους διαφεύγει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή επί της ουσίας έκανε τη συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, η κυβέρνηση Καραμανλή είχε στενές επαφές με τη Ρωσία για να καταστήσει ενεργειακό κόμβο την Ελλάδα, η κυβέρνηση Καραμανλή είπε το εκκωφαντικό «όχι» για τα Σκόπια, επί κυβερνήσεως Καραμανλή λύθηκε το πρόβλημα της Ολυμπιακής και προχώρησαν οι επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις, επί κυβερνήσεως Καραμανλή δεν υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και η ανεργία ήταν στο 8% και πολλά ακόμη.

Αυτή λοιπόν την κυβέρνηση κάποιοι θέλησαν να την στραπατσάρουν και αρχικά ξεκίνησαν με την πεπατημένη. Ανακάλυψαν το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Έλα, όμως, που τώρα αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη παγίδα, που εξελίσσεται σε φιάσκο.

Τελευταία εξέλιξη η απόρριψη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης των αγωγών του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Το δικαστήριο με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών. Επίσης να αναφερθεί ότι απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.

Όμως, κύριοι της σημερινής Νέας Δημοκρατίας , εσείς συμμαχήσατε και συγκυβερνάτε με αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το δήθεν σκάνδαλο για να ρίξουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , τη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Όσο για την δήθεν κακή κατάσταση της οικονομίας μας επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αυτό ήταν μια εξίσου καλοστημένη παγίδα, που πάλι εξελίσσεται σε φιάσκο.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα μαγειρεμένα στοιχεία από την μετέπειτα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Και μην ξεχνάμε ότι στην υπόθεση αυτή βασίστηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχειρηματολογίας του ΠΑΣΟΚ για την κακή διακυβέρνηση της χώρας, αλλά αποτέλεσε και τη βασική αιτία για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και στην κηδεμονία του ΔΝΤ. Πολύ σύντομα και αυτή η υπόθεση θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο. Και τότε να δούμε τι θα πείτε κύριοι της σημερινής Νέας Δημοκρατίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις στις δύο αυτές υποθέσεις του Βατοπεδίου και της ΕΛΣΤΑΤ ουσιαστικά αποκαθιστούν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και αποδεικνύουν τις απίστευτες πολιτικές ίντριγκες του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σήμερα συγκυβερνά η Νέα Δημοκρατία.

Μήπως θα πρέπει κύριοι να επανεξετάσετε έστω και τώρα τη στάση σας; Γιατί αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα φερθεί παρόμοια και σε σας.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr