Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος κωμικός Τζιν Γουάιλντερ

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος κωμικός Τζιν Γουάιλντερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κινηματογράφος,

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο σπουδαίος κωμικός Τζιν Γουάιλντερ, πρωταγωνιστής μεγάλων επιτυχιών όπως «Οι Παραγωγοί», «Ο Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και «Φράνκενστάιν Τζούνιορ».

Ο αγαπητός ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Στάμφοντ του Κονένκτικατ. Σύμφωνα με την οικογένειά του, η οποία ανακοίνωσε το θάνατό του, ο Γουάιλντερ πέθανε μετά από επιπλοκές της νόσου του Αλτσχάιμερ από την οποία έπασχε.
Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, είχε επίσης διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin το 1989.

Ο Τζιν Γουάιλντερ γεννήθηκε ως Τζερόμ Σίλβερμαν στις 11 Ιουνίου 1933 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, μέσα σε οικογένεια εβραίων εμιγκρέδων από τη Ρωσία.

Αν και το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γουάιλντερ είχε λάβει χώρα το 1967, στο επίσης θρυλικό «Μπόνι και Κλάιντ», θα ήταν η συμμετοχή του στους «Παραγωγούς» ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος, αυτός που θα τον εκτοξεύσει στην κωμική δόξα δίπλα στον επίσης ανεπανάληπτο Ζίρο Μόστελ, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλές επιτυχίες.

Το 1972 θα μπει στο στόχαστρο του άλλου θεότρελου κινηματογραφάνθρωπου, του Γούντι Άλεν, ο οποίος θα του εξασφαλίσει ρόλο στο αλησμόνητο «Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το σεξ» («Αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε»), ενώ το 1974 θα κερδίσει έναν ρόλο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή στο σπαρταριστό φιλμ του Μελ Μπρουκς «Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες».

Κολοσσιαία στιγμή στην καριέρα του ο «Φρανκενστάιν Τζούνιορ», ταινία που γράφει ο ίδιος ο Τζιν Γουάιλντερ μαζί με τον φίλο του Μελ Μπρουκς, ενώ κρατά τόσο τον πρωταγωνιστικό ρόλο όσο και τον σκηνοθετικό, κάτι που θα τον εκτοξεύσει στην παγκόσμια κωμική δόξα.

Ο Τζιν Γουάιλντερ κατόπιν γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες, το «The Adventure of Sherlock Holmes’ Smarter Brother» του 1975 και το «The World’s Greatest Lover» του 1977, πριν πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Ρίτσαρντ Πράιορ στο «Silver Streak» του 1976, μια μνημειώδη συνεργασία που θα φέρει το νέο κωμικό δίδυμο σε άλλες 4 σπαρταριστές ταινίες…

Τη δεκαετία του ’90, έπειτα από μια σειρά από ταινίες που πάτωσαν εισπρακτικά αλλά και τα προβλήματα υγείας που άρχισαν να εμφανίζονται σταδιακά, ο Τζιν Γουάιλντερ αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό υποκριτική δράση.

«Ο Τζιν Γουάιλντερ υπήρξε ένα πράγματι μεγάλο ταλέντο της εποχής μας. Ηταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με τον μαγικό του τρόπο και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του» έγραψε στο twitter o Μελ Μπρουκς πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του Τζιν Γουάιλντερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγχαρητήρια Νίκου Ανδρουλάκη στον Λάνθιμο: «Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο»

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ «το έκανε» με τη Νατάσα σε σκηνοθεσία του γιου της (βίντεο)

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Η ταινία «Minecraft» στις 4 Απριλίου ’25 στους κινηματογράφους – Ποιοι πρωταγωνιστούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr