Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚυπριακό ΖήτημαΕλληνική ΟμογένειαΚουρδιστάνΤουρκίαΙσραήλΒαλκάνια
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος
0
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Τσάγκλος,

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος, καλλιτέχνης με πλούσια παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

Ο Βασίλης Τσάγκλος, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες Πέμπτη, γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939.

Χάρη στις πρωτοβουλίες του, το 1989, το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα ξεκίνησε τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας τον πρώτο πυρήνα του ΔΗΘΕΜΑ.

Ο Βασίλης Τσάγκλος δίδαξε, σκηνοθέτησε και έβαλε το θεμέλιο λίθο στην σύσταση του ως νομικό πρόσωπο, παραμένοντας ως το τέλος της ζωής του συμπαραστάτης σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας. Προς τιμήν του, το θερινό θέατρο του Δημοτικού Θεάτρου φέρει την επωνυμία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΛΟΣ».

Φιλμογραφία

Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο Εχθρός του Λαού (1972)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο Θίασος (1975)
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [(πατέρας)]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η Κάθοδος των Εννέα (1983)
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna – Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης]
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το Φτερό της Μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)
Το Παιχνίδι της Σκιάς (2001)
Uranya (2006) [(παππούς)]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]
Καντίνα (2009) [παππούς]

Τηλεόραση

Παράξενος ταξιδιώτης 1972
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 1975
Στο παρά πέντε 2005
7 θανάσιμες πεθερές 2004
Μυστικά και λάθη 2003
Το παιχνίδια της σκιάς 2001
Βεντέτα 1986
Οι φωτογράφοι 1998
Αν θυμηθείς το όνειρο μου 2003

To tribune.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.
comments powered by Disqus

Πρόσφατα άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr