Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ψυχιατρείο των φυλακών ο “κοσμικός” μπον βιβέρ Αλέξανδρος Αγγλούπας

Στο ψυχιατρείο των φυλακών ο “κοσμικός” μπον βιβέρ Αλέξανδρος Αγγλούπας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, πρώην μπον βιβέρ, μετά τον νευρικό κλονισμό που υπέστη στις φυλακές της Χίου την περίοδο του Πάσχα βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ο άλλοτε γνωστός από τις κοσμικές σελίδες και τις αιθέριες υπάρξεις που είχε στο πλευρό του επιχειρηματίας, που προφυλακίστηκε με κατηγορίες για συμμετοχή του σε σπείρα Ρομά ως κλεπταποδόχος πανάκριβων αντικειμένων τον περασμένο Νοέμβριο, υπέστη σοβαρό πλήγμα στην ψυχολογία του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών της Χίου όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, οι γιατροί του νοσοκομείου που τον εξέτασαν, πρότειναν να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Το Νοέμβριο του 2011 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε γίνει πρωτοσέλιδο όταν πυροβόλησε την αδελφή της Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ.

Η 26χρονη είχε μεταφερθεί νύχτα εσπευσμένα στο ΝΙΜΙΤΣ αντιμετωπίζοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του επιχειρηματία και συντρόφου της αδερφής της, Αλέξανδρου Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η Όλγα Φαρμάκη όσο και ο κάτοχος του όπλου.

«Πήγα να βγάλω από το σακάκι μου το πιστόλι που κατείχα νόμιμα και αυτό εκπυρσοκρότησε», είχε υποστηρίξει τότε ο επιχειρηματίας.

Ωστόσο, ένα μήνα αργότερα και καθώς η Γωγώ Φαρμάκη έχει συνέλθει κατέθεσε και ανέτρεψε τις καταθέσεις της αδελφή της και του φίλου της, διαψεύδοντας τα περί ατυχήματος, δηλώνοντας στις αστυνομικές Αρχές ότι ο Αγγλούπας δεν την πυροβόλησε κατά λάθος.

Στη συμπληρωματική κατάθεση που δίνει στις 2 Μαρτίου του 2012, όταν είχε πλέον συνέλθει και ήταν σε θέση να μιλήσει, η Γωγώ Φαρμάκη περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το συμβάν.

Κατήγγειλε ότι είχε προηγηθεί φιλονικία ανάμεσα τους. Ότι συναντήθηκαν οι τρεις τους στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με την αδερφή της. Ότι ο Αγγλούπας προκάλεσε μεγάλη φασαρία αναποδογυρίζοντας έπιπλα και σπάζοντας αντικείμενα. Πως ο πυροβολισμός δεν ήταν τυχαίος αλλά εσκεμμένος.

«Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα.

»Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με, ενώ πίσω του ερχόταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι.

»Εκείνος μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν αρνήθηκα για άλλη μια φορά να του τη δώσω, με πυροβόλησε.

»Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να με σημαδεύει και μετά είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα.

»Τότε η Ολγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε. Μέσα στον πανικό μου και ενώ είχα τις αισθήσεις μου, θυμάμαι ότι η Ολγα κι εγώ ήμασταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Οδηγούσε ο Αγγλούπας».

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, ήταν ένας μπον βιβέρ με ιδιαίτερη αδυναμία στο λουλουδοπόλεμο, τις όμορφες γυναίκες και τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Γιος ιδιοκτήτη γνωστών εταιρειών γυναικείας ένδυσης άρχισε να συνάπτει σχέσεις με καλλονές από το χώρο του θεάματος, από την Εύα Μιλλή μέχρι τις Σάσα Μπάστα και Όλγα Φαρμάκη.

Όπως φαίνεται είχε και ιδιαίτερη αδυναμία στα όπλα καθώς και τον Ιανουάριο του 2013 μαζί με τους φίλους του κυκλοφορούσαν με τετρακίνητες γουρούνες στα χιονισμένα δάση της Αράχοβας, αρματωμένοι με πιστόλια, καραμπίνες και πολεμικά όπλα. Αν επρόκειται για αληθινά όπλα ή ρέπλικες το γνωρίζουν μόνοι οι ίδιοι.

Τις ημέρες εκείνων των Χριστουγέννων η παρέα του Αλέξανδρου Αγγλούπα αναστάτωσε ολόκληρο τον Παρνασσό, αποτυπώνοντας μάλιστα τις περιπέτειές της σε βίντεο και φωτογραφίες τα οποία ανέβασαν στο YouTube.

Κάποιοι μάλιστα τρόμαξαν όταν είδαν τους γόνους ευκατάστατων οικογενειών να ποζάρουν οπλισμένοι σαν αστακοί, επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα των νεαρών περιελάμβανε από κυνηγητό με θηριώδεις γουρούνες και τζιπ στα χιόνια ως τρικούβερτα γλέντια στις κοσμοπολίτικες ταβέρνες της περιοχής.

Πώς ο Αγγλούπας πλούτιζε μέσω της συμμορίας των Ρομά

Τον κομβικό ρόλο που φέρεται να είχε στη μεγάλη «συμμορία των Ρομά» η οποία λήστευε σπίτια διασήμων ο γνωστός στην κοσμική Αθήνα επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας αποκαλύπτει η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με το PoliceNews.

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας λειτουργούσε αφενός ως κλεπταποδόχος της οργάνωσης, αγοράζοντας και μεταπωλώντας κλοπιμαία μεγάλης αξίας, και αφετέρου ως πληροφοριοδότης της, δίνοντας λεπτομέρειες στα μέλη της σπείρας για πιθανούς στόχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λίγο μετά από τις κλοπές, δύο από τα μέλη της συμμορίας έστελναν μέσω Viber στον επιχειρηματία φωτογραφίες των κλοπιμαίων, προκειμένου να διακριβώσει την αξία τους.

Έπειτα, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας τους υποδείκνυε ένα σημείο συνάντησης, όπου και αγόραζε τα κλοπιμαία, πληρώνοντας μετρητά.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι ένα από τα μέλη της συμμορίας φέρεται να είχε αναπτύξει τόσο ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τον επιχειρηματία, που μετέφερε κλοπιμαία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να του τα πουλήσει.

Στη δικογραφία αναφέρεται ακόμα ότι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας είχε ύποπτες συναλλαγές με ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, καταστημάτων εκτίμησης πολύτιμων λίθων και καταστημάτων πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών, στους οποίους φαίνεται πως κατέληξαν τα κλοπιμαία που αγόραζε από τη σπείρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr