Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήραν «κεφάλια» στη διοίκηση της Eurobank

Πήραν «κεφάλια» στη διοίκηση της Eurobank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αλλαγές στην ηγεσία της Eurobank οδήγησε η συνάντηση του επικεφαλής της Fairfax Πρεμ Γουάτσα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή.

Ο Γουάτσα ως βασικός μέτοχος της Eurobank εισηγήθηκε την παραίτηση του Χρήστου Μεγάλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και την παραίτηση του Τάκη Θωμόπουλου από τη θέση του προέδρου του ιδρύματος.

Στη θέση του προέδρου εισηγήθηκε να τοποθετηθεί ο Νίκος Καραμούζης, στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ο Φωκίων Καραβίας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Eurobank, ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρ.Μεγάλου θα αναλάβει θέση senior στη Fairfax στα κεντρικά γραφεία στο Τορόντο.

Πηγές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιβεβαίωσαν στο in.gr πως η εκτελεστική επιτροπή του ΤΧΣ συνεδρίασε σήμερα Κυριακή εκτάκτως και ενέκρινε τις αλλαγές που πρότεινε ο βασικός μέτοχος της Eurobank. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το ΔΣ της Eurobank για να επικυρώσει τις διοικητικές αλλαγές και αναμένονται ανακοινώσεις μετά τις 8.30 το βράδυ.

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη έκαναν λόγο για «θετική εξέλιξη» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αντιμετωπίζοντας θετικά την αλλαγή της σκυτάλης. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν αλλαγές στη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και στην Εθνική Τράπεζα. Αντίθετα, δεν προέβλεπαν άμεσα αλλαγές στην Τράπεζα της Ελλάδος ούτε στις άλλες δύο συστημικές τράπεζες, την Πειραιώς και την Alpha Bank.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση των κ.κ. Δραγασάκη, Σταθάκη και Γουάτσα επιβεβαιώθηκε πως κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της Eurobank και η αύξηση της μετοχικής της αξίας. Η διοίκηση της Fairfax εξέφρασε δε το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση δεν μετείχαν στελέχη της Eurobank, κάτι που είχε καταδείξει πως θα υπάρξουν διοικητικές αλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως η Fairfax τον Απρίλιο 2014 μετείχε με κοινοπραξία επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ύψους 2,86 δισ. ευρώ, η οποία έγινε στην τιμή των 0,31 ευρώ ανά μετοχή με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η συμμετοχή του ΤΧΣ στην Eurobank μειώθηκε από το 95,2% στο 35,4%.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ στην τράπεζα περιορίστηκαν και η νέα Διοίκηση σύναψε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την Eurobank.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr