Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρή αντίδραση ΟΠΑΠ για το πρόσθετο τέλος στα τυχερά παιχνίδια

Σφοδρή αντίδραση ΟΠΑΠ για το πρόσθετο τέλος στα τυχερά παιχνίδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μνημόνιο, ΟΠΑΠ, Φορολογία,

Διακριτική μεταχείριση σε βάρος του ΟΠΑΠ αποτελεί η φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών του, υποστηρίζει με αφορμή την υπό συζήτηση επιβολή τέλους ή φόρου σε παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου.

«Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει με αναλυτικά στοιχεία την κυβέρνηση για την μη-αποδοτικότητα του υπό συζήτηση τέλους ή φόρου επί παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα που θα επιφέρει.

»Εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια μας δεν θα φέρει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά έσοδα και θα πλήξει σοβαρότατα τον κλάδο των πρακτόρων μας, λόγω της μείωσης της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας, γεγονός που επισήμαναν και οι ίδιοι οι πράκτορες στις συζητήσεις που είχαν με την κυβέρνηση.

»Η μείωση αυτή θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας και επιπρόσθετα θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών» σημειώνει.

Παράλληλα, η εταιρία θέτει νομικά ζητήματα. «Εκτός όμως από τον οικονομικό αντίκτυπο ενός τέτοιου μέτρου, εγείρονται νομικά ζητήματα μεταξύ αυτών και διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας μας και συνακόλουθα του δικτύου των πρακτόρων” αναφέρει ο κ. Χριστοφόρου.

«Από την πλευρά μας, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου ο οποίος αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ. Η ανεξέλεγκτη παράνομη αγορά αποτελεί μάστιγα για τη χώρα. Η αποτελεσματική καταπολέμησή της θα έχει για το ελληνικό δημόσιο -τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο- μεγαλύτερα οφέλη από το συγκεκριμένο φόρο ή τέλος», σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Eurojackpot: Στις 21.15 η μεγάλη κλήρωση για το έπαθλο των 37 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Διαθέσιμοι οι λαχνοί της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου με εγγυημένο έπαθλο 1 εκατ. ευρώ – Στις 27 Μαρτίου η πρώτη κλήρωση

Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ κάθε εβδομάδα στο opaponline.gr – Εννέα νικητές κέρδισαν ήδη ταξιδιωτικές δωροεπιταγές*

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

Το Eurojackpot κληρώνει απόψε 21 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων ως τις 19:00 αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr