Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι βασικοί πυλώνες για τη περαιτέρω ισχυροποίηση των ΕΛΠΕ

Οι βασικοί πυλώνες για τη περαιτέρω ισχυροποίηση των ΕΛΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ, Ενέργεια,

Η διατήρηση των ΕΛΠΕ στο 25% των καλύτερων και πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων του κόσμου, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της διοίκησης της εταιρείας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας  στα Χανιά σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μηχανική Πετρελαίου» της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επεσήμανε ακόμη, ότι στρατηγικό στόχο αποτελεί και η δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία διεξήγαγε πρόσφατα εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές στον Δυτικό Πατραϊκό και προετοιμάζεται για την εκτέλεση γεωτρήσεων ανακάλυψης πετρελαίου εντός του 2018. Επιπρόσθετα, έχει ανακηρυχθεί ως «επιλεγείς αιτών» για τις περιοχές «ΒΔ Πελοπόννησος» και «Άρτα – Πρέβεζα» και αναμένει την αξιολόγηση των προσφορών για τρεις περιοχές του Ιονίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και το τελικό αποτέλεσμα των πολύχρονων επενδυτικών προσπαθειών του Ομίλου θα είναι απολύτως θετικό», τόνισε ο κ, Στεργιούλης, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης κοιτασμάτων υδργονανθράκων νοτίως της Κρήτης, έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα περιοχή, που χρήζει περαιτέρω έρευνας».

Ο κ. Στεργιούλης παρουσίασε επίσης τη στρατηγική για τη βαθμιαία μετατροπή του ομίλου σε έναν διευρυμένο Ενεργειακό Όμιλο που, εκτός από τον τομέα της διύλισης και της εμπορίας, θα επενδύει στον τομέα της έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων, αλλά και σε καινοτόμα προϊόντα και ενεργειακές υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης υπογράμμισε ότι τα ΕΛΠΕ έχουν αποφασίσει να στηρίξουν πλήρως το Μεταπτυχιακό «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης και ανακοίνωσε ότι δυο απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στον Όμιλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος: Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές που διαφωνούν

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr