Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος»

Δείτε πόσα χρωστάει και σε ποιους ο «Μαρινόπουλος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρογκα είναι τα χρέη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «Μαρινόπουλος». Η εταιρία η οποία υπέβαλε την Τρίτη αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 106Β περί πτώχευσης μια επιχείρησης εν λειτουργία, χρωστά συνολικά περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η εταιρία χρωστά συνολικά σε τράπεζες περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, σε εργαζομένους κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια ευρώ, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς 52 εκατ. ευρώ, στο ελληνικό Δημόσιο 49 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

11.000 εργαζόμενοι στο δρόμο

Η «Μαρινόπουλος» διαθέτει 480 καταστήματα με 11.000 εργαζόμενους και λόγω της σοβαρότητας του θέματος και του καταιγισμού των αιτημάτων πιστωτών της αλυσίδας με κύριες παρεμβάσεις ώστε να απορριφθεί το αίτημα υπαγωγής περί πτώχευσης η σχετική συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο θα γίνει την Παρασκευή 1η Ιουλίου, προκειμένου να παρίστανται μεγάλοι πιστωτές της «Μαρινόπουλος», μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες κ.λπ.).

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης που προτείνει η «Μαρινόπουλος» σε αυτή τη φάση και προβλέπει την πλήρη αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεων σε βάθος 15ετίας. Προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν τουλάχιστον τα 2/3 των πιστωτών της, και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα καθώς μπορεί οι τράπεζες και μεγάλοι προμηθευτές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία, όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές, εν τούτοις εκατοντάδες άλλοι προμηθευτές προβάλλουν αντιρρήσεις και δεν αποκλείεται να επιδιώξουν την πτώχευση της εταιρίας.

Δείτε αναλυτικά πόσα χρήματα και σε ποιους τα χρωστά η εταιρία.

57739d1d1dc524d04c8b4cd3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr