Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σφήνα” του Σκλαβενίτη μπορεί να σώσει το Μαρινόπουλο

“Σφήνα” του Σκλαβενίτη μπορεί να σώσει το Μαρινόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρινόπουλος ΑΕ, Πτώχευση,

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής στις διαδικασίες εξυγίανσης της Μαρινόπουλος με βάση το άρθρο 99, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες από τον Σκλαβενίτη.

Σε επιστολή με την οποία εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Σκλαβενίτης, αλλά με απόλυτα μη δεσμευτικό τρόπο, απεστάλη χθες στη Μαρινόπουλος από την πληρεξούσια δικηγόρο της πρώτης και θα παρουσιαστεί σήμερα, κατά τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο, της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές που έχει καταθέσει η Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Με την επιστολή αυτή, η Σκλαβενίτης γνωστοποιεί ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις διερευνά τις πιθανότητες συμμετοχής της στις διαδικασίες που άνοιξε η Μαρινόπουλος, με την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, σε συνεργασία πάντοτε με τους πιστωτές και τις δανείστριες τράπεζες.

Η τελική συμμετοχή της Σκλαβενίτης στο σχέδιο εξυγίανσης εξαρτάται από πλήθος προϋποθέσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η διαμόρφωση αποδεκτής συμφωνίας με τον όμιλο Μαρινόπουλο και τις τράπεζες.

Κρίσιμες προϋποθέσεις,  είναι η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence, η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της Μαρινόπουλος (όπως δίκτυο) αλλά και όσων διαπιστωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξυγίανσης.

Σε συμφωνία με τους εργαζόμενους η Μαρινόπουλος

Την ίδια στιγμή, να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης συμφώνησε η διοίκηση της Μαρινόπουλος με το σωματείο των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα οι εταιρείες της Μαρινόπουλος δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλαγές σε δάνεια, servicers και εξωδικαστικό μηχανισμό

Το Vice κηρύττει πτώχευση – Η αξία του είχε αποτιμηθεί 5,7 δισ. δολάρια

«Παζάρι» για την Credit Suisse – Η UBS δέχθηκε να την εξαγοράσει με πάνω από 2 δισ. δολάρια

Silicon Valley Bank: «Οι επενδυτές είναι ακόμα ταραγμένοι, περιμένουν με κομμένη την ανάσα»

H HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό κλάδο της Silicon Valley Bank έναντι 1 στερλίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr