Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι της Πειραιώς στη θέση του Μιχάλη Σάλλα

Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι της Πειραιώς στη θέση του Μιχάλη Σάλλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη προσωρινή πρόεδρο του δ.σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.

apagalaki

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Μιχάλη Σάλλα από το δ.σ. της τράπεζας.

Ποια είναι η Χαρίκλεια Απαγαλάκη

Η Χαρίκλεια Απαλαγάκη είναι Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007. Η συνεργασία της με την τράπεζα ξεκίνησε το 2001.

Η κ. Απαλαγάκη βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Τράπεζα Πειραιώς και γνωρίζει με μεγάλη ακρίβεια όλα τα θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τον Όμιλο, αφού η συνεργασία τους μετρά 15 χρόνια.

Γεννημένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Χαρίκλεια Απαλαγάκη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συνέχισε κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεσσαλονίκη και τη Γερμανία. Το 1989 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από το 2005 διδάσκει Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο. Είναι μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά και συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει 4 μονογραφίες, 2 διδακτικά συγγράμματα και πολυάριθμες μελέτες, ελληνικές και ξενόγλωσσες.

Το 2002-2003 υπήρξε σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας (2006-2013), ενώ μετά έγινε Εκτελεστικό Μέλος (Εντεταλμένη Νομική Σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την απόφασή του να αποχωρήσει ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σάλλας στο διοικητικό συμβούλιο, μετά από 25 χρόνια ως Πρόεδρος της Τράπεζας. Στη συνεδρίαση απευθυνόμενος στα μέλη είπε:

«Αγαπητοί φίλοι,

Παρά τη θετική αξιολόγηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχω καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις τις οποίες επιθυμώ να σας ανακοινώσω σήμερα. Συμπλήρωσα έναν κύκλο 25 χρόνων ως Πρόεδρος της Τράπεζας και 30 χρόνια στη δημιουργία και διοίκηση τραπεζικών και άλλων χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Στα 25 αυτά χρόνια της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο. Ξεκινώντας το Δεκέμβριο του 1991 με 200 άτομα προσωπικό και μερίδιο μόλις 0,1% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, δημιουργήσαμε μια σημαντική σε μέγεθος Τράπεζα με πάνω από 20.000 προσωπικό και μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%. Είχαμε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, αναπτύξαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίξαμε την επιχειρηματική κοινότητα και συμβάλλαμε στην οικονομική πρόοδο. Η ηλεκτρονική τραπεζική, το green banking, η συμβολαιακή γεωργία είναι μόνο κάποια απ’ αυτά.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα, ασφαλώς και για την Τράπεζα Πειραιώς ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή.

Έχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα ήδη από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου.

Δεν μπορούσα ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το Δ.Σ. της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts. Σήμερα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του HFSF και της επιλογής του μεγαλύτερου μέρους των μελών του Δ.Σ., αποφάσισα να πραγματοποιήσω την απόφασή μου και να αποχωρήσω από το Δ.Σ. της Τράπεζας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr