Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναβλήθηκε η εκδίκηση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99

Αναβλήθηκε η εκδίκηση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαρινόπουλος ΑΕ, Σκλαβενίτης,

Για τις 14 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος Α.Ε. στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο συνεδριάζει ακόμη, προκειμένου να καθοριστεί εάν στο καθεστώς προστασίας θα συμπεριλαμβάνονται και εξαιρέσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας, το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106Β αναμένεται να υποβληθεί το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η Μαρινόπουλος Α.Ε. εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάστασης προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές.

Παρέμβαση πραγματοποίησε και Σκλαβενίτης Α.Ε., η οποία επισήμανε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί η Μαρινόπουλος Α.Ε. και να διασφαλιστούν οι χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, τρεις είναι οι βασικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης: η σύνταξη των τελικών κειμένων του σχεδιασμού διάσωσης για τις εταιρείες Μαρινόπουλος, Express M, Ξυνός, Πειραϊκό, η εξασφάλιση της συναίνεσης των προμηθευτών έναντι του όλου εγχειρήματος και η διατήρηση «ζωντανού» -έστω και με περιορισμένο κωδικολόγιο- μέρους του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Παρασκευή ξεκίνησε από την πλευρά της Σκλαβενίτης μια στοχευμένη προσέγγιση επιχειρηματιών στον κλάδο τροφίμων – ποτών, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε άτυπη ενημέρωση προκειμένου να αναγνωριστεί η διάθεση έκαστης βιομηχανίας έναντι του εγχειρήματος διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη «Ν», «οι συζητήσεις δεν περιλάμβαναν αριθμούς ούτε ποσοστά για διαγραφή χρεών της Μαρινόπουλος, δεδομένου ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το τελικό σχέδιο. Το βασικό θέμα ήταν η εξασφάλιση ή όχι της συναίνεσης στο εγχείρημα διάσωσης».

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι τίθεται και το ζήτημα του εφοδιασμού των καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος, που θα επιτευχθεί μέσω των εγγυήσεων της Σκλαβενίτης.

Ως προς το ζήτημα, πάντως, της διαγραφής μέρους των οφειλών της Μαρινόπουλος, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για οριζόντιο κούρεμα 50% στο σύνολο των προμηθευτών, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς του συνόλου των υποχρεώσεων σε πιστωτικά υπόλοιπα μικρότερα των 100.000 ευρώ (ανά προμηθευτή για το σύνολο των τεσσάρων υπό εξυγίανση εταιρειών) στη νέα εταιρεία που θα ελέγχει η Σκλαβενίτης φαίνεται ότι συναντά τεχνικά και νομικά κωλύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες αλλαγές έρχονται για όσους δουλεύουν στον Σκλαβενίτη

Ο «Σκλαβενίτης» διέψευσε ότι πωλήθηκε σε γαλλική αλυσίδα

Πώς ο Μαρινόπουλος «άρπαξε» 1,8 δισ. ευρώ – Το παρασκήνιο της πτώχευσης

Συνελήφθη από την Αστυνομία ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος

Γιατί συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr