Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas

Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Energean Oil & Gas είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί και ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις της στον Πρίνο και τη Νέα Καρβάλη καθώς και στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας αντιπροσωπεία της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου, έπειτα από σχετικό αίτημα της κυπριακής εταιρείας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στα γραφεία της Energean ο Διευθυντής Έρευνας Τζέιμς Ευσταθίου, ο Μηχανικός Σχεδίων Βασίλης Ζένιος και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, οι οποίοι, μαζί με τα μέλη του Τεχνικού Τμήματος και της ομάδας Γεωλογίας και Γεωφυσικής της εταιρείας, ενημέρωσαν για τα επιχειρηματικά σχέδια της Energean που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Μεταξύ, δε, των δύο πλευρών υπήρξε εκτενής συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για θέματα του τομέα έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, η κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας «Σίγμα» στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας όπου, αφού έλαβε την απαραίτητη εκπαίδευση από τον Εργοδηγό Ασφαλείας Παναγιώτη Δέλκο, ενημερώθηκε για την ιστορία και την λειτουργία των εγκαταστάσεων και ξεναγήθηκε στη μονάδα από τον Διευθυντή Εγκαταστάσεων Κώστα Ιωαννίδη, τον Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος Βασίλη Τσέτογλου καθώς και από τον Επόπτη Παραγωγής Χερσαίων Εγκαταστάσεων Σάββα Δημητριάδη.

Η επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas.

Τα στελέχη της ΕΥΚ ξεναγήθηκαν στις εξέδρες παραγωγής «Alpha» και επεξεργασίας «Δέλτα» από τον Διευθυντή Εγκαταστάσεων Κώστα Ιωαννίδη και τον Επόπτη Παραγωγής Θαλασσίων Εγκαταστάσεων Απόστολο Παπαδόπουλο, ενώ μετέβησαν και στο γεωτρύπανο «Energean Force» το οποίο εκτελεί το εν εξελίξει γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Αφού έλαβαν την απαραίτητη εκπαίδευση από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας Νίκο Στρόλιο και τον Διευθυντή Θαλασσίων Εγκαταστάσεων Dave Madelaine, ξεναγήθηκαν από τον Επικεφαλής Μηχανικό Γεωτρήσεων Παύλο Αφέντρα στο γεωτρύπανο «Energean Force», όπου και γευμάτισαν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής Kavala Oil δήλωσε τα εξής:

«Είναι περιττό να αναφερθούμε στους αδελφικούς δεσμούς της Ελλάδας με την Κύπρο, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμη κοινό σημείο ανάμεσα στην ΕΥΚ και την Energean: όπως η κυπριακή εταιρεία έχει πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τομέα υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου, έτσι και η Energean είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων, με την μοναδική παραγωγή του Πρίνου, την ανάπτυξη του βεβαιωμένου κοιτάσματος του Κατακόλου και την ερευνητική δραστηριότητα στα Ιωάννινα, ενώ δίνει πλέον μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στην θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, πολύ κοντά στο κοίτασμα Αφροδίτη και τα υπό έρευνα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

»Είχαμε, λοιπόν, την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά τα θέματα, αλλά και να βιώσουν από κοντά οι Κύπριοι συνάδελφοι την εμπειρία της λειτουργίας μιας πετρελαιοπαραγωγού εγκατάστασης στη Μεσόγειο, σε μια περιοχή που απαιτεί την τήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών ασφαλείας και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, την τουριστική δραστηριότητα και την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, Μηχανικός Έργων Δρ. Νικόλας Δρουσιώτης ανέφερε τα εξής:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Energean για την ευκαιρία που μας έδωσε να συζητήσουμε τις εξελίξεις της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της.

»Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στον κ. Δημήτρη Γόντικα, στον κο. Κώστα Ιωαννίδη και στον συνάδελφο Δρα. Κωνσταντίνο Νικολάου για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης και, βεβαίως, σε όλα τα στελέχη της Energean για τη συνεργασία τους και τον χρόνο που αφιέρωσαν.

»Ήταν πραγματικά χρήσιμο για εμάς να εξοικειωθούμε με τη λειτουργία ενός τέτοιου βιομηχανικού συγκροτήματος, ενόψει της ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας στην Κύπρο. Αναμένουμε πλέον την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Energean στην Λευκωσία για να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία».

Σημειώνεται ότι, πέραν του κ. Δρουσιώτη, την αντιπροσωπεία της ΕΥΚ αποτέλεσαν ο Γεωφυσικός Ευθύμιος Ευθυμίου και οι Μηχανικοί Έργων Ειρήνη Ελευθερίου και Νικόδημος Νικοδήμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr