Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε αποχωρεί από την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Θωμόπουλος

Πότε αποχωρεί από την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Θωμόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Τράπεζες,

Την πρόθεσή του να να αποχωρήσει από την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτης Θωμόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της τράπεζας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θωμόπουλος θα αξιώσει την εφαρμογή του κατάλληλου προγράμματος διαδοχής, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Η ανακοίνωση της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστοποίησε τα εξής:

«Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο διακυβέρνησης των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, σας ενημερώνω ότι έχω την πρόθεση να ζητήσω από την αρμόδια Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου να εφαρμόσει το κατάλληλο πρόγραμμα διαδοχής (succession plan) σύμφωνα και με το από 8.12.2016 κοινό ανακοινωθέν του ΤΧΣ και της Τράπεζας, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής μου την 31.12.2017.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας την ομαλή διαδοχή μου, με το κατάλληλο πρόσωπο που θα επιλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με όσα υπαγορεύονται από τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να εξάρω το έργο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και την προσφορά τους στην στήριξη της ελληνικής οικονομίας και τη διασφάλιση των καταθετών και των μετόχων της Τράπεζας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Φλώρινα: Θύμα «phishing» 33χρονη – 53χρονος της «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr