Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Energean Oil & Gas υπέβαλε στην κυβέρνηση του Ισραήλ το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν

Η Energean Oil & Gas υπέβαλε στην κυβέρνηση του Ισραήλ το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης των υπεράκτιων κοιτασμάτων Karish και Tanin προς την κυβέρνηση του Ισραήλ προχώρησε την Τρίτη 20 Ιουνίου η Energean Oil & Gas.

Το σχέδιο υποβλήθηκε μέσω της θυγατρικής Energean Israel, η οποία έχει αποκτήσει των 100% των δύο κοιτασμάτων.

Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, με βάση τις νεότερες εκτιμήσεις, διαθέτουν 2,7 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου καθώς και 41 εκατ. ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων, ήτοι συνολικά 531 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου δυνητικά αποθέματα (2C).

Η ανάπτυξη του Karish προβλέπει την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων με την χρησιμοποίηση Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Offloading Storage – FPSO), η οποία θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές και θα έχει τη δυνατότητα να παραδίδει στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου 400 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου ημερησίως.

Η ανάπτυξη με την χρήση FPSO επιτρέπει στην Energean την μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας των αποθεμάτων με την μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο περιβάλλον, ενώ η σύνδεση με το σύστημα μεταφοράς θα πραγματοποιηθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Η επένδυση για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish είναι της τάξης των 1,3 έως 1,5 δισεκ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2020.

Θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του κοιτάσματος Tanin, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν έξι γεωτρήσεις με την χρήση του ίδιου FPSO.

Με την ευκαιρία της υποβολής του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean κ. Μαθιός Ρήγας, δήλωσε τα εξής:

«Η υποβολή του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ συνιστά την επίτευξη ενός ακόμη στόχου που η Energean έχει θέσει στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ανταγωνισμό στην ισραηλινή αγορά προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών του Ισραήλ και, βεβαίως, να πραγματοποιήσει το όραμά της να καταστεί η ηγέτιδα ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Επόμενοι στόχοι είναι η σύναψη νέων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου στο Ισραήλ και η λήψη της οριστικής επενδυτικής απόφασης εντός του έτους.

»Έχοντας ξεκινήσει από τον Πρίνο της Καβάλας με την μοναδική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, η Energean Oil Gas εξάγει πλέον τεχνογνωσία σε μια ευρύτερη περιοχή με τεράστια γεωπολιτική σημασία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr