Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα ΕΛ.ΠΕ. οι νικήτριες ομάδες του 9ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού

Στα ΕΛ.ΠΕ. οι νικήτριες ομάδες του 9ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛ.ΠΕ.)καθηγητή Ευστάθιο Τσοτσορό, ο οποίος τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους μίλησε για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους, συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 7 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μαρούσι, οι νικήτριες δεύτερες ομάδες του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην «15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017».

Ο 9ος κατά σειρά Διαγωνισμός διοργανώθηκε και εφέτος με ιδιαίτερη επιτυχία από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Συμμετείχαν συνολικά 1.149 μαθητές από 318 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και προκρίθηκαν 71 ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2000 (Α’ και Β΄ τάξης Λυκείου), είναι η προώθηση -μέσα από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών- της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο εξαγωγής συμπερασμάτων και επίλυσης αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η μαθητική ομάδα του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών η οποία και ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη της Δανίας προκειμένου να διαγωνιστεί στο EUSO 2017, ενώ τη δεύτερη νικήτρια θέση κατέκτησαν από κοινού οι ομάδες του Γενικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας και 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, οι οποίες με τη χορηγία του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Ελβετία, προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μετά από τη συνάντησή τους με τον κ. Τσοτσορό, οι μαθητές από τις νικήτριες ομάδες του Γενικού Λυκείου Κάτω Αχαΐας και του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας, μαζί με τους 3 εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν, ξεναγήθηκαν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στον Ασπρόπυργο, όπου τους έγινε ενημέρωση από στελέχη του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr