Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Energean προχωράει στην πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Η Energean προχωράει στην πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία Energean έχει ξεπεράσει το στόχο της για τις συμβάσεις πώλησης αερίου που απαιτούνται, πριν προχωρήσει στην αξιοποίηση δύο κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.

Η Energean αγόρασε τα θαλάσσια πεδία Karish και Tanin, που βρίσκονται, περίπου 100 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ισραήλ, τον περασμένο Αύγουστο για 148 εκατ. δολάρια από τους εταίρους των ΗΠΑ – Ισραήλ Delek Group και Noble Energy.

Σχεδιάζει να μισθώσει δική της πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης και να κατασκευάσει ξεχωριστό αγωγό για το Ισραήλ με κόστος περίπου 1.5 δισ. δολάρια.

Η Energean έχει στόχο συμβάσεις πώλησης αερίου ύψους 3 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, πριν προβεί σε τελική απόφαση επένδυσης και έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 4,6 δισ. κυβικά μέτρα (κ.μ) το χρόνο, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Την εβδομάδα αυτή, η Israel Chemicals, η Bazan Group Oil Renewals και η OPC Energy υπέγραψαν συμφωνίες για να αγοράσουν 39 δισ. κ.μ φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin για περισσότερο από 15 χρόνια ή 2,6 δισ. κ.μ ετησίως.

Η Energean έχει εξασφαλίσει άλλα 0,8 δισ. κ.μ ετησίως από συμφωνίες με τον παραγωγό ενέργειας Dorad και Rapac Communications and Infrastructure και 1,2 δισ. κ.μ ετησίως από τη Dalia Power, η οποία εκμεταλλεύεται τον μεγαλύτερο ιδιωτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ισραήλ.Η Energean είναι ο μοναδικός παραγωγός πετρελαίου της Ελλάδας με μέση παραγωγή 3.500 βαρελιών την ημέρα.

Τα πεδία Karish και Tanin είναι τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας με συνδυασμένα αποθέματα φυσικού αερίου που υπολογίζονται σε 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και η Energean έχει ορίσει την Morgan Stanley ως οικονομικό συντονιστή για το έργο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Νετανιάχου: «Το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του»

Ο τζάμπα μάγκας Ραϊσί απειλεί ξανά το Ισραήλ με τζούφιες φωτοβολίδες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr