Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρεις γίγαντες μπαίνουν στην αγορά υγείας

Τρεις γίγαντες μπαίνουν στην αγορά υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Ο κολοσσός της Amazon ανακοίνωσε σχέδια να εισέλθει στην αγορά υγείας των ΗΠΑ μαζί με τις εταιρείες Berkshire Hathaway και JPMorgan Chase. Οι τρεις γίγαντες σχεδιάζουν να φτιάξουν μία κοινή μη-κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο να μειώσουν τα κόστη υγείας για το 1 εκατ. περίπου υπαλλήλους τους και… γιατί όχι όλους τους Αμερικανούς!

Η κίνηση ήρθε μετά από μήνες φημών ότι η Amazon επρόκειτο να εισέλθει στον ιατρικό τομέα, γεγονός που επίδρασε αρνητικά στις μετοχές πολλών εταιρειών της αγοράς υγείας, ασφαλιστικών, φαρμακοβιομηχανιών και προμηθευτών. Και οι μετοχές έπεσαν ακόμη περισσότερο με τις επίσημες ανακοινώσεις.

«Τα υπέρογκα κόστη του τομέα της υγείας είναι ένα πεινασμένο σκουλήκι της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε ο Warren Buffett, πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway. «Η ομάδα μας δεν έρχεται να λύσει το πρόβλημα με απαντήσεις. Όμως, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι είναι αναπόφευκτο».

Η ανακοίνωση από τις τρεις εταιρείες δεν φανέρωσε πολλές λεπτομέρειες για το εγχείρημά τους.

Το μόνο που έγινε γνωστό ότι θα επικεντρωθεί σε τεχνολογικές λύσεις με στόχο να παρέχεται με διαφάνεια στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας σε λογικό κόστος.

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα σχέδια της Amazon αφορούν τη χρήση δεδομένων (big data analytics), λογισμικού και εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να μειώσουν τα κόστη υγείας. Π.χ. αν ένας γιατρός συνταγογραφήσει ένα ακριβό, επώνυμο φάρμακο, τότε μπορεί να υπάρχει μία εφαρμογή που θα ειδοποιεί το χρήστη ότι υπάρχει διαθέσιμο φθηνότερο, γενόσημο φάρμακο.

Ο επικεφαλής της Amazon, Jeff Bezos, δήλωσε πως «εισερχόμαστε σε αυτή την πρόκληση με τα μάτια μας ορθάνοιχτα για το βαθμό δυσκολίας.

Όσο δύσκολο και αν είναι, αξίζει ο κόπος να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το βάρος της υγείας στην οικονομία και να βελτιώσουμε την απόδοση για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ανάφερα ότι οι εργαζόμενοι στον τραπεζικό του όμιλο ζητούν «διαφάνεια, γνώση και έλεγχο», όταν διαχειρίζονται την ιατρική τους φροντίδα. Ακόμη, ανέφερα ότι οι τρεις εταιρείες διαθέτουν «ξεχωριστούς πόρους» για να προσφέρουν υπηρεσίες, που είναι προς όφελος των εργαζομένων τους.

Υπεύθυνοι για το εγχείρημα θα είναι τρία στελέχη, ένα από κάθε εταιρεία: o Todd Combs, ειδικός στις επενδύσεις από την Berkshire Hathaway, η Marvelle Sullivan Berchtold, μία γενική διευθύντρια από τη JPMorgan Chase και ο Beth Galetti, αντιπρόεδρος της Amazon.

Πηγή: virus.com.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr