Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο όμιλος Κοπελούζου και οι Κινέζοι διεκδικούν την Εγνατία Οδό

Ο όμιλος Κοπελούζου και οι Κινέζοι διεκδικούν την Εγνατία Οδό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group Co, Ltd (SCIG) σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy S.A. του Ομίλου Κοπελούζου υπέβαλαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) εκδήλωση ενδιαφέροντος αναφορικά με την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Εγνατία Οδός, που παραχωρείται από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας.

Η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση αυτοκινητοδρόμων και λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Η ρωσική ενέργεια είναι πολύ φθηνή ώστε να αντισταθούν ορισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr