Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημήτρης Τζώρτζης: «Ο EastMed είναι ένα πρωτοποριακό τεχνικά εφικτό και βιώσιμο έργο»

Δημήτρης Τζώρτζης: «Ο EastMed είναι ένα πρωτοποριακό τεχνικά εφικτό και βιώσιμο έργο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στόχος της ΔΕΠΑ είναι να ενισχύσει τον περιφερειακό της ρόλο, προωθώντας την κατασκευή σημαντικών υποδομών, δηλαδή του Αγωγού Ποσειδών, που θα συνδέει ενεργειακά την Ελλάδα με την Ιταλία, του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) και του EastMed, που θα προσφέρει την άμεση διασύνδεση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δημήτρης Τζώρτζης, κατά τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος έκανε γνωστό επίσης ότι σύντομα η ΔΕΠΑ θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Gastrade, της εταιρείας που αναπτύσσει το FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Ιδιαίτερα αναφερόμενος στον EastMed, ο Δημήτρης Τζώρτζης δήλωσε ότι «είναι ένα πολλά υποσχόμενο έργο, καθώς ενισχύει τη διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου της ΕΕ, ενώ χαράσσει μια νέα, επίσης διαφοροποιημένη διαδρομή για την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αυξάνοντας τον αριθμό των οδεύσεων του Νοτίου Διαδρόμου.

»Η σημασία της ανάπτυξής του επιβεβαιώνεται από την ΕΕ, η οποία τον προηγούμενο μήνα ενέκρινε την επιπλέον επιχορήγησή του με 34,5 εκατομμύρια ευρώ.

»Με τη συγκεκριμένη συγχρηματοδότηση, θα πραγματοποιηθούν οι μελέτες FEED και η σχετική λεπτομερής θαλάσσια έρευνα (DMS).

»Παράλληλα, η ανάπτυξη του έργου παρακολουθείται στενά και προωθείται από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ιταλία και, φυσικά, την Ελλάδα.

»Άμεσος στόχος είναι να υπογραφεί το 2018 διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων μερών, ορίζοντας το κανονιστικό και το φορολογικό πλαίσιο για την ανάπτυξή του».

«Ο EastMed», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζώρτζης, «είναι ένα πρωτοποριακό έργο, που επιβεβαιωμένα είναι τεχνικά εφικτό, οικονομικά βιώσιμο και εμπορικά ανταγωνιστικό. Ως εκ τούτου, το έργο προσελκύει το ενδιαφέρον βασικών εταίρων και μεγάλων επενδυτών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr