Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες περιοχές ανοίγει η Ελλάδα για εξερεύνηση υδρογονανθράκων

Νέες περιοχές ανοίγει η Ελλάδα για εξερεύνηση υδρογονανθράκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Ιούλιο θα ανοίξει η Ελλάδα νέες περιοχές για εξερεύνηση υδρογονανθράκων , νοτιοδυτικά της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στην επίσημη συνέντευξη τύπου για το 3ο Ετήσιο Balkans and the Adriatic Oil & Gas 2014 Summit, που διοργανώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, από την εταιρεία IRN, από τον υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη. Μανιάτη.

Στη συνέντευξη παρευρίσκονταν, επίσης, ο Υφυπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, Dorian Ducka, ο Πρέσβης της Κροατίας στην Ελλάδα, Ivan Velimir Starčević και η Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομίας, του Μαυροβουνίου, Ivana Gardasevic, οι οποίοι και ανήγγειλαν τις βασικές εξελίξεις στον κλάδο των υδρογονανθράκων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, Αλβανία, Κροατία και Μαυροβούνιο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν:

Η Ελλάδα τον Ιούλιο ό θα ανοίξει νέες περιοχές για εξερεύνηση νοτιοδυτικά της χώρας.

Επιπλέον, η Αλβανία διαθέτοντας το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στην ηπειρωτική Ευρώπη, ανακοίνωσε πρόσφατα επανα-αδειοδότηση παλαιότερων συμβάσεων πετρελαίου.

Ταυτόχρονα, το Μαυροβούνιο μόλις έκλ εισε τον πρώτο γύρο αδειοδότησεων οικοπέδων υδρογονανθράκων στη χώρα και εξετάζει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Επίσης, η Κροατία κλείνει τον γύρο αδειοδότησης της τον Νοέμβριο του 2014 για τα υδάτινα οικόπεδά τους και το Φεβρουάριο του 2015 για τα χερσαία τμήματα.

Διεθνής και εγχώριος τύπος που παρήστατο στην συνέντευξη τύπου, απηύθυνε ερωτήσεις στη επιτροπή που συγκεντρώθηκε στην Αθήνα και αποτελούνταν από τους: Dael Dervishi, Εκτελεστικό Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων της Αλβανίας, Γιώργο Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ., Mark Hodgson, Αντιπρόεδρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Αλβανίας των Bankers Petroleum και Neil Hodgson, Διευθυντή Γεωεπιστημών της Spectrum ASA.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Bankers Petroleum αντιπροσώπευσαν το ενδιαφέρον των διεθνών πετρελαικών εταιριών που επενδύουν στην βιομηχανία των υδρογονανθράκων των Βαλκανικών χωρών. Η Spectrum ASA, έχοντας πραγματοποιήσει τη σεισμική έρευνα στα υδάτινα και χερσαία εδάφη της Κροατίας, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τις γεωλογικές προοπτικές της Αδριατικής Θάλασσας.

Στο 3ο Ετήσιο Balkans and the Adriatic Oil & Gas 2014 Summit, που λαμβάνει χώρα 1η-3η Οκτώβρη στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν εκπρόσωποι από τις: Anadarko Petroleum, Bankers Petroleum, Dana Gas, ΔΕΠΑ, Edison, Enel, Energean Oil and Gas, ExxonMobil, Gazprom, Gripen Oil & Gas, Hunt Oil, INA, Marathon Oil, OMV, Petroceltic, Petromanas, Plinacro, Ratio Petroleum, Russneft, RWE Dea, Shell, Sterling Energy, Sumitomo Corporation, Trans Adriatic Pipeline (TAP), Transatlantic Petroleum, Vegas Oil & Gas, Zarubezhneft, ΔΕΣΦΑ και 70 ακόμα εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σδούκου: Το 2026 θα γίνουν οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr