Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας επιχειρηματίας μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους του!

Έλληνας επιχειρηματίας μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Καρέλιας, ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.,

Ιδιαίτερα επιτυχές για την καπνοβιομηχανία Καρέλια ήταν το 2013, μιας και όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, στην Καλαμάτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, «η εταιρεία για μια ακόμη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της».

Οι επενδύσεις της καπνοβιομηχανίας ανήλθαν στα 3 εκατομμύρια ευρώ και είχαν ως στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2014.

Ο κ. Καρέλιας σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, «η εταιρία ξεπέρασε τα 16 δισ. τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος και έφτασε τα 16.8 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ – ενώ η αύξηση σε ετήσια βάση ανέρχεται περίπου στο 8%».

Οι πωλήσεις της εταιρίας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14,6 δισ. τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία Καρέλια. Μάλιστα, και στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων 2%, «πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της κρίσης αλλά και της εχθρικής φορολογίας στα τσιγάρα», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Η εταιρία κατάφερε ακόμα να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπέρασε τους 340 τόνους και κατέλαβε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%, ενώ στο εξωτερικό οι πωλήσεις καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους παρουσιάζοντας αύξηση 144%.

Επιπλέον, πέραν των φόρων εισέφερε στην οικονομία 170 εκατ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.

Ο κ. Καρέλιας υπογράμμισε δε, ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων, αλλά και του χύμα καπνού είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης τόσο των οικονομικών τσιγάρων αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά και πρόσθεσε πως, «πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όχι για την δική μας ευμάρεια, αλλά για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων».

Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές είχαν αντίκτυπο και στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας, το οποίο μέσα στο 2013 αυξήθηκε κατά 8%, προχωρώντας σε 35 προσλήψεις.

Η κερδοφορία της καπνοβιομηχανίας αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στην εν λόγω ομιλία του κ. Καρέλια, ανακοινώθηκε και το πρωτοχρονιάτικο δώρο που κάνει η καπνοβιομηχανία στους εργαζομένους της: έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ! Αντίστοιχο δώρο είχε δοθεί στο προσωπικό της εταιρείας και την πρωτοχρονιά του 2012, με τις έκτακτες παροχές στην τελευταία διετία να ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους έχουν ως ακολούθως:

1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.

2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.

3. Ο κάθε εργαζόµενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00

4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.

5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012.

6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00

7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00

8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτηοικονοµική ενίσχυση € 1.570,00

9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00

10. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00

11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.

Επίσης:

12. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00

13. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

14. Ο κάθε λαχνός της γιορτής είναι 800 ευρώ

Επίσης ανακοινώθηκε ότι «Οι παραπάνω παροχές δίνονται “καθαρές” στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Καρέλιας μοίρασε παροχές 3,7 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους του και ιδρύματα

Ο Καρέλιας δίνει ξανά 3 εκατ. ευρώ μπόνους στους εργαζόμενους του

Ποιος Έλληνας βιομήχανος δίνει έξτρα μποναμά 3 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους του (φωτο)

Αυτοί είναι οι 10 ιδανικοί εργοδότες για τους νέους στην Ελλάδα

Ο Καρέλιας μοίρασε στους εργαζόμενούς του τρία εκατ. ευρώ!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr