Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Μαζιώτης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Πώς ο Μαζιώτης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στο Μοναστηράκι ρίχνει η έκθεση πορίσματος ΕΔΕ που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Έθνος της Κυριακής.

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται όλες οι λεπτομέρειες μέσα από το πολυσέλιδο κείμενο, για την αστυνομική επιχείρηση στην καρδιά της Αθήνας που παρέπεμπε περισσότερο σε χολυγουντιανό πιστολίδι

Η επιχείρηση, όπως προκύπτει από το εν λόγω πόρτισμα ξεκίνησε από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο Μαζιώτης στο κατάστημα στο Μοναστηράκι.

Παρά το γεγονός ότι στην αρχή συμμορφώθηκε προς την εντολή να τους ακολουθήσει εκτός του καταστήματος για έλεγχο, εντούτοις έξωθεν αυτού και πριν καν αρχίσει ο έλεγχος αποπειράθηκε να πιάσει με το αριστερό του χέρι το τσαντάκι που έφερε περασμένο χιαστί στον κορμό, κίνηση που απέτρεψε ο ΕΦ και αμέσως ετράπη σε φυγή πετώντας», αναφέρει το πόρισμα.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η παραδοχή που γίνεται στο πόρισμα της ΕΔΕ ενός σημαντικού λάθους από την πλευρά των ασδτυνομικών που μετείχαν στην επιχείρηση, καθώς προσέγγισαν τον Μαζιώτη και κατάφερε να τους ξεφύγει, αφού είχαν ειδοποιηθεί από τη συνάδελφο τους της Αντιτρομοκρατικής που τον είχε εντοπίσει νωρίτερα. Κάτι τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «αναμφισβήτητα μια επονείδιστη από πλευράς χειρισμού κατάσταση για την Ελληνική Αστυνομία».

Ο Μαζιώτης κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει ανάμεσα σε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες, γεγονός που απέτρεψε τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μαζιώτης, καταφέρνοντας προς στιγμή να εξαφανιστεί.

«Εισερχόμενος εντός ιδιωτικού υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων σημείο, όπου έχασε για λίγο μαζί του την οπτική επαφή ο ΕΦ», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον Μαζιώτη να πυροβολεί έναν ειδικό φρουρό στο στήθος, τραυματίζοντάς τον, όπως περιγράφεται στο πόρισμα: «Ο Μαζιώτης πυροβόλησε μία φορά στον θώρακα τον αστυνομικό, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά και αμέσως μετά και δεύτερη, στον δεξιό μηρό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αιμόφυρτο. Ακολούθως, ο ΦΕ πυροβόλησε σκοπευμένα τον Μαζιώτη μία φορά στο δεξί χέρι, θέτοντάς τον εκτός μάχης, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει η καταδίωξη και το περιστατικό γενικότερα».

Από τα πυρά του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα τραυματίστηκαν δύο αλλοδαποί τουρίστες, ο ένας από τους οποίους, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει αποζημίωση, κάτι που δεν έκανε.

«Μέχρι σήμερα, από την πρεσβεία της Αυστραλίας δεν περιήλθε κάτι σε σχέση με τον Αυστραλό τραυματία τουρίστα. Αντίθετα, από πλευράς γερμανικής πρεσβείας, ο αλλοδαπός τραυματίας απέστειλε διαμέσω αυτής στο υπογράφοντα επιστολή με e-mail, αιτούμενος προς αποζημίωση το ποσό των 2.000 ευρώ», σημειώνεται στο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr