Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολική ανατροπή σκηνικού στο αστυνομικό θρίλερ του Διστόμου

Ολική ανατροπή σκηνικού στο αστυνομικό θρίλερ του Διστόμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γιώργος Πετρακάκος, Δίστομο,

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των τριών ληστών που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στην επιχείρηση της ΕΚΑΜ το απόγευμα της Παρασκευής στη Νέα Αγχίαλο μετά τη δακτυλοσκοπική εξέταση των δύο συλληφθέντων καθώς ο τρίτος, ο Σπύρος Δραβίλας, αυτοκτόνησε όταν αντιλήφθηκε την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έξεταση των δακτυλικών αποτυπομάτων των δύο συλληφθέντων, τελικά στα χέρια της ΕΛΑΣ δεν έπεσε ο Γιώργος Πετρακάκος αλλά ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ενας εκ των μελών της «συμμορίας των ληστών με τα μαύρα», ο οποίος είναι επικηρυγμένος με 600.000 ευρώ.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης

tsironis

Ο Πετρακάκος δεν βρέθηκε τελικά και οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της συμμορίας αναζητώντας τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Γνώριζαν από πληροφορίες ότι ετοίμαζαν ληστεία στο Νέο Μοναστήρι και κατάφεραν να βρουν το κρυσφήγετο εντοπίζοντας το Nissan Navara που οδηγούσε ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας.

Δύο είναι τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στους αστυνομικούς: πρώτον πώς βρέθηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας γνωστός στις τάξεις των αντεξουσιαστών, μέσα σε αυτή την ομάδα και δεύτερον πού βρίσκεται ο Πετρακάκος καθώς τα τελευταία δύο χρόνια Πετρακάκος-Χριστοδούλου-Δραβίλας δρούσαν ως ομάδα και έκαναν μαζί ληστείες. «Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται οι υπόγειες διαδρομές ποινικών και ατόμων που κινούνται στο χώρο του αντάρτικού πόλης» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της αστυνομίας και προσθέτει «θεωρούμε βέβαιο ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν στενές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αστυνομικοί είνα αδύνατον να μην γνώριζαν ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων δεν είναι ο Γιώργος Πετρακάκος και ήταν ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έκαναν για λόγους τακτικής προκειμένου να θολώσουν τα νερά και να συγκεντρώσουν στοιχεία για το «μεγάλο στόχο», τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Γρηγόρης Τσιρώνης που έχει περάσει χρόνια στον αντεξουσιαστικό χώρο προσπάθησε να μπερδέψει τους αστυνομικούς προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγουν οι υπόλοιποι σύντροφοί του. Έτσι αρχικά είπε ότι είναι ο Δραβίλας, μετά ότι είναι ο Πετρακάκος και δεν αποκάλυψε ποτέ την πραγματική του ταυτότητα.

Ο 27χρονος Τσιρώνης σημειώνεται ότι δεν συμμετείχε στη μεγάλη ληστεία του Διστόμου και προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν πότε εντάχθηκε στην ομάδα Δραβίλα-Χριστοδούλου-Πετρακάκου.

Ο Τσιρώνης, όπως αναφέρει το protothema.gr, είχε επικηρυχθεί το 2009 μαζί με τον Σίμο και τον Μάριο Σεϊσίδη για την υπόθεση της συμμορίας «των ληστών με τα μαύρα». Η συμμορία κατηγορείται ότι από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 είχε διαπράξει επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ. Στις 16 Ιανουαρίου 2006, μάλιστα, δεν είχαν διστάσει να ανταλλάξουν πυρά με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας όταν προσπάθησαν να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr