Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που εκβίαζε μέσω διαδικτύου

Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που εκβίαζε μέσω διαδικτύου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαμελής εγκληματική ομάδα, που κατηγορείται για εκβιασμό, μέσω διαδικτύου, σε βάρος άνδρα, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται έξι αλλοδαποί, από 30 έως 47 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις στην Αθήνα.

Η σύλληψή τους έγινε ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων για να εισπράξουν ποσό που ήταν προϊόν εκβίασης.

Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία, το τελευταίο δίμηνο άτομα, μέσω του διαδικτύου, απαιτούσαν επανειλημμένα και εκβιαστικά να τους παραδώσει το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν ηλεκτρονικό υλικό, που ήταν σε μέσο αποθήκευσης, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την κατοχή του.

Έπειτα από ψηφιακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εξακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των κατηγορούμενων, με τη μορφή εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί το τελευταίο τρίμηνο με διακριτούς ρόλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, για να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, του απέστειλαν εκβιαστικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό σχετιζόμενο με την υπόθεση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών SIM, χρηματικό ποσό, τραπεζικά εμβάσματα και καταστάσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά και πληθώρα εγγράφων, διαβατηρίων και βεβαιώσεων παραμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα τρία από τα μέλη της ομάδας είναι σεσημασμένα για διάφορες κακουργηματικές πράξεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι «ξάφρισαν» 315.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς – Πώς δρούσαν

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Γερμανία: Συμμορίες κοριτσιών, ένα νέο φαινόμενο – Ποιο το κίνητρο των κοριτσιών που εγκληματούν

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr