Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για την ισχυρή έκρηξη στα Εξάρχεια

Πού προσανατολίζονται οι έρευνες για την ισχυρή έκρηξη στα Εξάρχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” προσανατολίζονται οι Αρχές από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως πιθανότερο στόχο της βομβιστικής επίθεσης στα Εξάρχεια το βράδυ της Τετάρτης.

Παρά την αρχική διασύνδεση του θέματος με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, της οποίας το σπίτι βρίσκεται συμπτωματικά σε κοντινό σημείο σε όροφο πολυκατοικίας, πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο εξαιτίας του εθνικιστικού περιεχομένου πολλών βιβλίων που εμπορεύεται, γεγονός που το καθιστά στόχο αντιεξουσιαστών στο κέντρο των Εξαρχείων.

Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το ίδιο βιβλιοπωλείο είχε δεχθεί επιθέσεις και στο παρελθόν.

Στην ίδια κατεύθυνση οδηγούνται οι Αρχές και από τα όσα ανέφερε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Το επιχείρημα πως στόχος ήταν η εισαγγελέας Τσατάνη φαίνεται να χάνει έδαφος, καθώς η ίδια διέμενε στην πολυκατοικία μπροστά από την έκρηξη, όπως και δεκάδες άλλοι ένοικοι.

Σοφός: Στόχος η Γεωργία Τσατάνη

Στόχος της χθεσινής έκρηξης στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, δήλωσε ο δικηγόρος της Θεμιστοκλής Σοφός, μιλώντας στον Alpha 989.

Όπως είπε ο κ. Σοφός, φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας, στον 1ο όροφο της οποίας διαμένει η κ. Τσατάνη.

«Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κα εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός», ανέφερε.

«Η ίδια είπε ότι η φωνή της νομιμότητας δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, συμπληρώνοντας ότι η εισαγγελέας Εφετών «τόλμησε να έχει ανεξάρτητη σκέψη και παρουσία στην κρίση της για την απόδοση δικαιοσύνης».

Ο κ. Σοφός επανέλαβε ότι είχε αφαιρεθεί η φύλαξη από την εισαγγελέα. «Η κ. εισαγγελέας δεν συνοδευόταν το τελευταίο 20ημερο και είναι χωρίς φύλαξη, ενώ επί έξι χρόνια είχε δύο αστυνομικούς και ένα περιπολικό. Δικαιολογείται να συνοδεύεται με ασφάλεια λόγω των βαρύτατων υποθέσεων (τις οποίες χειρίζεται)», ανέφερε.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η κ, Τσατάνη έκανε ένσταση στην απόφαση αυτή και είχε γνωστοποιήσει στην ένστασή της ότι «τους καθιστά υπευθύνους για ό,τι συμβεί».

Ο κ. Σοφός άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις.

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα καθαρά από τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη στην Ιπποκράτους, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη επτά λεπτά νωρίτερα απο την ώρα που είχαν δώσει στην αστυνομία οι άγνωστοι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην έχουν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το σημείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Αντιτρομοκρατική: 10 συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις – Ανάμεσά τους και πυροτεχνουργοί

Συγκλονισμένη φίλη του δολοφονημένου μουσικού στα Εξάρχεια: Μας είπαν ότι πήγε στην Αγγλία

Εξάρχεια: Αυτός είναι ο 50χρονος καλλιτέχνης που δολοφόνησε με σφυρί 48χρονος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr