Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει η εταιρεία με το βραχιολάκι μετά την απόδραση

Τι λέει η εταιρεία με το βραχιολάκι μετά την απόδραση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ENERGA, Αστυνομία, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που κινήθηκε, αμέσως μετά την απόδραση της 43χρονης η οποία βρισκόταν εκτός φυλακής με βραχιολάκι, δίνει η εταιρία G4S Secure Solutions που εδώ και 18 μήνες στηρίζει ως τεχνολογικός πάροχος το πρόγραμμα.

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση της στις 19 Νοεμβρίου 2016 η εταιρεία «G4S έλαβε άμεσα στις 18:58:08 σήμα παραβίασης των κατ’ οίκον περιοριστικών όρων από άτομο επιτηρούμενο με το ηλεκτρονικό «βραχιόλι». Η εταιρεία ενημέρωσε άμεσα και σύμφωνα με τις διαδικασίες όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και συνέχισε να παρέχει διαρκή ενημέρωση σε αυτές για τη θέση και την πορεία του επιτηρουμένου ατόμου μέχρι της στιγμής που έλαβε σήμα αποκοπής του ιμάντα του «βραχιολιού», το οποίο και εντόπισε και περισυνέλεξε στη συνέχεια».

Μάλιστα, από την εταιρεία επισημαίνεται πως «ως τεχνολογικός πάροχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση και καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και για την τήρηση της εφαρμογής των περιοριστικών όρων, που έχουν ορίσει οι δικαστικές αρχές» και καταλήγει:

«Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης, η εταιρεία ενημερώνει τις αρχές για να επιληφθούν και σε καμία περίπτωση ο ρόλος της δεν εκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη του επιτηρουμένου».

Σύμφωνα με το Έθνος η 43χρονη, που ήταν κατηγορούμενη για την υπόθεση της Energa πήρε την απόφαση να «αποδράσει» γιατί ένιωσε «αδικημένη» από το γεγονός ότι το μέτρο παρατάθηκε και πέραν του 18μηνου σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τους δύο συγκατηγορούμενούς της για την υπόθεση με την οποία εμπλέκεται.

Κατά το δημοσίευμα σε περίπτωση εντοπισμού και σύλληψής της πλέον θα υπάρξει για την ίδια αυστηρότερη νομική αντιμετώπιση.

Μέχρι στιγμής το βραχιολάκι φορούν 9 κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους δύο φοιτητές για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, επιχειρηματίες, ενώ το ζήτησε και ο επιχειρηματίας που συνελήφθη με τη σπείρα των Ρομά.

Όλα συνέβησαν στις 18:58 το απόγευμα του Σαββάτου όταν η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια αντιλήφθηκε άμεσα την παραβίαση του «βραχιολιού» και ενημέρωσε άμεσα για το γεγονός τη Διεύθυνση Ασφάλειας (Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων), την Άμεση Δράση, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών και την Τριμελή Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης, δίνοντας παράλληλα τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του βραχιολιού πριν κοπεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr