Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις

Η Αστυνομία εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών – 97 συλλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Αστυνομία με την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διωκτικές Αρχές συνέλαβαν 97 άτομα, ενώ όπως εκτιμάται τα κέρδη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία στον τομέα των ναρκωτικών.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.

«Αποδομήσαμε πλήρως το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης.

«Το εγκληματικό δίκτυο είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης», πρόσθεσε ο διοικητής της ΔΑΑ.

«Ηταν ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών. Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr