Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο εραστής συνεργός της Φρανσουάζ Αμοιρίδη στον φόνο του Έλληνα πρέσβη

Αυτός είναι ο εραστής συνεργός της Φρανσουάζ Αμοιρίδη στον φόνο του Έλληνα πρέσβη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος (πρωινές ώρες στη Βραζιλία) διατάχθηκε η σύλληψη της Βραζιλιάνας συζύγου του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, του φερόμενου ως εραστή της στρατιωτικού και δύο συνεργών του, οι οποίοι φέρονται ως άμεσα εμπλεκόμενοι στον φόνο του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία.

Μόλις 29 ετών

Ο στρατιωτικός που φέρεται να διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του πρέσβη ονομάζεται Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο (Sergio Gomes Moreira Filho) και είναι μόλις 29 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο ομολόγησε το έγκλημα, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέφεραν ότι ο ιθύνων νους της δολοφονίας είναι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ωστόσο εκείνη φέρεται να το αρνείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο εμφανίζεται σε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι του Έλληνα πρέσβη.

Τι γνωρίζουν μέχρι στιγμής οι Αρχές

Την ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας που ζήτησαν τη σύλληψη της συζύγου του.

Την εν λόγω πληροφορία που έρχεται να προστεθεί στις καταιγιστικές εξελίξεις από το πρωί, μετέδωσε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού RJTV.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την σύλληψη συνολικά τεσσάρων ατόμων οι οποίοι πιστεύεται πως οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο δολοφονίας του Κυριάκου Αμοιρίδη.

Ανάμεσά τους η σύζυγος του Φρανσουά, και ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο, ο οποίος φέρεται να είναι εραστής της.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας ο Αμοιρίδης φαίνεται να δολοφονήθηκε εντός της οικίας του.

Λίγο αργότερα, ο δράστης μετακίνησε το πτώμα του χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης.

Προς το παρόν δεν έγιναν γνωστά τα ονόματα των υπόλοιπων υπόπτων σε βάρος των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Η σύζυγος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνιση του Αμοιρίδη στις 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο διπλωμάτης έφυγε από το σπίτι τους με νοικιασμένο αυτοκίνητο δίχως να πει που κατευθύνεται.

Οι δύο τους ήταν παντρεμένοι για δέκα χρόνια και έχουν μία κόρη.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες σε φτωχό προάστιο του Σάο Πάολο μαζί με το απανθρακωμένο πτώμα του Αμοιρίδη.

Το Reuters αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές.

Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Νωρίτερα, η σύζυγος του Αμοιρίδη εθεάθη σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σάο Πάολο​ όπου εισήλθε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Οι αστυνομικοί ερευνούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι όπου διέμενε ο πρέσβης για να διαπιστωθεί πως οι δολοφόνοι έβγαλαν το πτώμα του.

Στο μεταξύ, στη Βραζιλία μετέβη ο Έλληνας πρέσβης στην Αργεντινή για να συντονίσει τις έρευνες, ενώ αναχωρεί για τη χώρα και κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας επιβεβαιώθηκε ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη.

Τις έρευνες σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνδράμει και κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που αναχωρεί για τη Βραζιλία.

Η δολοφονία του πρεσβευτή έχει πάρει ήδη διεθνείς προεκτάσεις καθώς την είδηση φιλοξένησαν αρκετά μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, οι New York Times και το BBC.

Ο χριστουγεννιάτικος καβγάς που κατέληξε στον φόνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του extra.globo.com, οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις – φωτιά, οι οποίες αναφέρουν ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Πρέσβη και της συζύγου του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου του.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτές, να ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλιο εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη στο σπίτη της.

Έφτασε στο σπίτι της, στην περιοχή Nova Iguaçu, συνοδευόμενος από έναν ακόμη αστυνομικό, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διένεξη μεταξύ της γυναίκας και του πρώην συζύγου της.

Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά στην αδελφή του Κυριάκου Αμοιρίδη, αναφέρουν οι επίμαχες καταθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr