Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μίλησε” το καλάσνικοφ από την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη

“Μίλησε” το καλάσνικοφ από την επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Μίλησε” το καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αιματηρή επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε βάρος αστυνομικών που τα φρουρούσαν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις εργαστηριακές και βαλλιστικές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο της ένοπλης επίθεσης, το όπλο ταυτοποιήθηκε με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Από τις εργαστηριακές και βαλλιστικές εξετάσεις σε τρεις κάλυκες φυσιγγίων καθώς και μεταλλικά θραύσματα βολίδων πυροβόλου όπλου, που βρέθηκαν στο χώρο της ένοπλης επίθεσης, χθες το πρωί, κατά αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, προέκυψε ότι το ίδιο πυροβόλο όπλο (πολεμικό τυφέκιο 7,62 mm Κalashnikov ) έχει χρησιμοποιηθεί στην ένοπλη επίθεση, στις 24 Μαΐου 2014, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια διεύθυνση και στην ένοπλη επίθεση, στις 31 Ιουλίου 2016 κατά του κτιρίου επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η Πρεσβεία του Μεξικό.

Για τις επιθέσεις αυτές μάλιστα υπήρξε και ανάληψη ευθύνης από την συγκεκριμένη οργάνωση, μερικά 24ωρα μετά το τρίτο χτυπητά τους, αυτή την φορά με χειροβομβίδα σε βάρος του αστυνομικού-σκοπού, έξω από την γαλλικά Πρεσβεία στις 14 Νοεμβρίου 2016.

Στην προκήρυξή τους ανέφεραν μάλιστα, πως τρέφουν μεγάλο σεβασμό στον Επαναστατικό Αγώνα και τον Νίκο Μαζιώτη αλλά ακολουθούν δικό τους δρόμο… Οι ίδιοι τόνιζαν μέσω της ίδιας προκήρυξης, πως “δεν είναι παρακλάδι κανενός” και στη συνέχεια ανέφεραν με λεπτομέρειες τον τρόπο και τους λόγους που προχώρησαν στα συγκεκριμένα χτυπήματα, αν και αίσθηση είχαν προκαλέσει τα λάθη τους στις ημερομηνίες των χτυπημάτων στα οποία και αναφέρονταν.

Η ένοπλη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της διμοιρίας σημειώθηκε χθες, 18 λεπτά μετά τις 6 το πρωί, σε βάρος διμοιρίας, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χ. Τρικούπη 50.

Άγνωστος δράστης, προσέγγισε το σημείο πιθανόν, σταμάτησε στο ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη 57 και χωρίς να γίνει εγκαίρως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, άνοιξε πυρ εναντίον της κλούβας, πυροβολώντας τουλάχιστον 3 φορές.

Εκτιμάται βεβαίως, πως το περιστατικό έχει να κάνει με μία μορφή “αντιποίνων” για την σύλληψη της Πόλας Ρούπα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr