Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που χτύπαγε στα νότια προάστια

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που χτύπαγε στα νότια προάστια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γλυφάδα, Εγκληματική Ομάδα,

Εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες και κλοπές σε σπίτια, πρακτορεία ΟΠΑΠ και καταστήματα των νοτίων προαστίων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στη Γλυφάδα, ένας 26χρονος Αλβανός και ένας 25χρονος Ρουμάνος, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους.

Τους δύο δράστες εντόπισαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης να κινούνται με αυτοκίνητο στη Γλυφάδα. Όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο βρήκαν στο αυτοκίνητό τους τέσσερις τηλεοράσεις, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο ζευγάρια γάντια και ένα σπρέι αφρού, που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ, στην Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα προαναφερθέντα αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες, εδώ και τέσσερις μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα. Αφού εντόπιζαν καταστήματα και οικίες, έμπαιναν στο εσωτερικό τους, είτε παραβιάζοντας πόρτες, είτε σπάζοντας τζάμια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν. Στις περιπτώσεις που βρίσκονταν οι ένοικοι μέσα σε οικίες, τους ακινητοποιούσαν απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμεναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα κοσμήματα, ένας φορητός υπολογιστής και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 16 περιπτώσεις, εκ των οποίων 12 κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, δύο κλοπές από οικίες και δύο ληστείες.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, κατά το παρελθόν, είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και εξέτισαν ποινή φυλάκισης, ενώ μετά την αποφυλάκισή τους παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr