Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο σκαμνί Λιακουνάκος και 10 πρόσωπα για τα αντισταθμιστικά των Λέοπαρντ

Στο σκαμνί Λιακουνάκος και 10 πρόσωπα για τα αντισταθμιστικά των Λέοπαρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη 11 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μεταξύ των οποίων, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος αντιμετωπίζοντας, ανά περίπτωση, κατηγορίες για απιστία στην υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου αλλά και ηθική αυτουργίας κατά συρροή στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αφορά υπόθεση εξοπλιστικών.για σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη την ίδια ημέρα με την προμήθεια των αρμάτων μάχης χωρίς όμως ουσιαστικά να εκτελεστών.

Με το βούλευμα απαλλάσσεται ένας από τους αρχικούς κατηγορούμενος ενώ για έναν ακόμη παύει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Τι προέβλεπε η επίμαχη σύμβαση

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, η επίμαχη σύμβαση, προέβλεπε χρήματα που θα έπρεπε να διατεθούν για την υποβοήθηση της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ώστε να αντισταθμιστεί το κόστος προμήθειας του κύριου υλικού-των αρμάτων μάχης τύπου Leopard ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με το οποίο επιβαρύνθηκε η χώρα.

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την δικαστική έρευνα, μέρος της υλοποίησης των Α/Ω και συγκεκριμένα ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον Θ. Λιακουνάκο για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είναι μια από τις έξι για τις οποίες θα ελεγχθεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Νίκος Δένδιας: Το 2030 η ελληνική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενεάς

Νίκος Δένδιας: Στόχος είναι η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στην περιοχή, σύγχρονος στόλος και ελληνική πολεμική βιομηχανία

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr