Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ρόλος της Κολομβιανής στη διαβόητη συμμορία που χτύπησε τα ελληνικά νοσοκομεία

Ο ρόλος της Κολομβιανής στη διαβόητη συμμορία που χτύπησε τα ελληνικά νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία γυναίκα από την Κολομβία συμμετείχε στο κύκλωμα που σήκωσε πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα από τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία και τα έστειλε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η γυναίκα ήταν ο άνθρωπος που έμπαινε στα νοσοκομεία για νοσηλεία.

Στη συνέχεια έδινε την ακριβή εικόνα στους δράστες και δεν αποκλείεται να έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό τους για να τις στείλει στους συνεργούς της.

Οι τέσσερις δράστες, ανήκουν σε διαβόητη συμμορία με εξειδίκευση στις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού, που «χτυπά» σε χώρες από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια διοχετεύει τα κλοπιμαία σε καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία, που χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό σε δραστηριότητές τους οι οποίες σχετίζονται με την κατάποση ναρκωτικών με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις επιθέσεις του Μαΐου στα νοσοκομεία είχε ενημερώσει τη Europol και όλες τις ευρωπαϊκές Αστυνομίες, προκειμένου να λάβει γνώση για ανάλογα κρούσματα στο εξωτερικό. Η γαλλική Αστυνομία άνοιξε το δρόμο ειδοποιώντας τις ελληνικές Αρχές για την ύπαρξη κολομβιανών κυκλωμάτων.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Βόλου είχαν ήδη μια πρώτη εικόνα για την υπηκοότητα των δραστών, καθώς είχαν αναλύσει βίντεο από την επίθεση στο Νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο Κολομβιανός διαρρήκτης είχε έρθει κατά τη διαφυγή του αντιμέτωπος με φύλακα, στον οποίο είπε σε σπαστά αγγλικά:

«Είμαι γιατρός. Είμαι συνεργαζόμενος γιατρός και δουλεύω εδώ». Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια του βίντεο ταυτοποίησαν οπτικά τους δράστες, διαπιστώνοντας ότι είναι οι ίδιοι με αυτούς που χτύπησαν στον «Άγιο Σάββα», ενώ αμέσως μετά βρήκαν τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν φτάσει στον Βόλο οι δράστες, όχημα που όπως διαπιστώθηκε ήταν ίδιο με αυτό που είχε νοικιάσει η συμμορία από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δέμα με αποστολέα, τα στοιχεία του οποίου ταίριαζαν με αυτά του υπόπτου που είχε εισέλθει στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές στην Μπογκοτά, προκειμένου να ελέγξουν το επίμαχο δέμα.

Πράγματι, το συγκεκριμένο δέμα περιείχε τον ιατρικό εξοπλισμό που είχε κλαπεί από τον «Άγιο Σάββα», ενώ λίγες ημέρες αργότερα εστάλη και πάλι στην Μπογκοτά δεύτερο δέμα με εξοπλισμό που είχε κλαπεί από το Νοσοκομείο Λαμίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr