Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα στοιχεία για το Noor1 δίνει ο Γιαννουσάκης στην Εισαγγελία Πειραιά

Νέα στοιχεία για το Noor1 δίνει ο Γιαννουσάκης στην Εισαγγελία Πειραιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήλθε το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, προκειμένου να επιβεβαιώσει τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Noor one» τον Ιούνιο του 2014 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, η ανακρίτρια αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Γιαννουσάκη να επιβεβαιώσει τα ονόματα των δύο αλλοδαπών που φέρονται ως οι βασικοί χρηματοδότες του φορτίου, επιβεβαιώνοντας εξάλλου και το περιεχόμενο παλαιότερων καταθέσεών του το 2015, στις οποίες τους είχε ήδη κατονομάσει.

Την Πέμπτη ο κ. Γιαννουσάκης αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο εφετείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει για κατάχρηση εξουσίας, εναντίον του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ειρήνης Τζίβα.

Ο κ. Γιαννουσάκης αναμένεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του αλλά και, με αναφορά του στη Δικαιοσύνη, ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπάρχει και πειθαρχική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών της εισαγγελέως κ. Τζίβα, η οποία και επισκέφτηκε τον κ. Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή προκειμένου να του πάρει κατάθεση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα στη συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό είχε ανατεθεί φάκελος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ανώνυμες καταγγελίες που σχετίζονται με την υπόθεση.

Η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό προκειμένου να ελεγχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1».

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 7 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν δεν αποκλείεται να συσχετισθούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει ο Ευ. Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Η Ιορδανία βομβάρδισε αποθήκες ναρκωτικών στη Συρία – Μάχες με ναρκέμπορους στα σύνορα

Στην Ελβετία εξετάζουν να επιτρέψουν την πώληση κοκαΐνης για ψυχαγωγική χρήση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr