Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη άσκηση με σενάριο επίθεση τζιχαντιστών ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. – “Στόχος” το Μετρό

Μεγάλη άσκηση με σενάριο επίθεση τζιχαντιστών ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. – “Στόχος” το Μετρό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελληνική Αστυνομία ετοιμάζεται και για νέα άσκηση αντιμετώπισης ακραίων ισλαμικών επιθέσεων, παρόμοια με αυτή που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου δύο μήνες στο κέντρο επιχειρήσεων του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη και περιελάμβανε ακόμα και το σενάριο όπου βαν έπεφτε πάνω σε τουρίστες σε πολυσύχναστο σημείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, γράφει σε δημοσίευμα της την Τετάρτη η εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”.

Όμως αυτή τη φορά η άσκηση δεν θα είναι επί χάρτου, αλλά θα χρησιμοποιηθούν χώροι όπου θα μπορούσαν να εκδηλωθούν τρομοκρατικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα ένας κεντρικός σταθμός του Μετρό.

Στόχος θα είναι να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε ένα τέτοιο περιστατικό και κυρίως να είναι ξκάθαρη η αρμοδιότητα και ποιος θα είναι ο βαθμός αντίδρασης του κάθε αστυνομικού που θα κληθεί να πάρει μέρος στην αντιμετώπιση ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Και για να είναι η άσκηση όσο γίνεται πιο πιστή αντιγραφή αληθινής επίθεσης, οι Αρχές έχουν επιλέξει να γίνει σε πραγματικούς χώρους, ώστε να υπάρχει πολύ καλή γνώση χωροταξική, αλλά και να τοποθετηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πραγματικό σκηνικό που θα έχει εκδηλωθεί η ισλαμική επίθεση.

Ένα από τα πιο ακραία σενάρια αντιμετώπισης επίθεσης ισλαμιστών είχαν αντιμετωπίσει πριν από λίγο καιρό οι αστυνομικοί στην άσκηση με την ονομασία “Τυφώνας” και περιλαμβάνει περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων ταυτόχρονα σε διάφορα κτίρια, κάποια από τα οποία και κυβερνητικά, αλλά και επιθέσεις τζιχαντιστών με τον ίδιο τρόπο που έχουν χτυπήσει τον τελευταίο χρόνο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Υψηλόβαθμα στελέχη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έπρεπε να ανταποκριθούν σύμφωνα με τη θέση τους και φυσικά η αντίδρασή τους και οι αποφάσεις τους κάτω από έντονη πίεση και δραματικά περιστατικά αξιολογήθηκαν λίγες μέρες μετά, καταλήγει η “Ελευθερία του Τύπου”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr