Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας για απελευθέρωση Λεμπιδάκη: “Περάσαμε πολλές απογοητεύσεις, αλλά καταφέραμε να μη χυθεί αίμα”

Τόσκας για απελευθέρωση Λεμπιδάκη: “Περάσαμε πολλές απογοητεύσεις, αλλά καταφέραμε να μη χυθεί αίμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επιτυχής έκβαση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τη σύλληψη των απαγωγέων του έδειξε μία αστυνομία που δουλεύει επαγγελματικά, που δεν έχει αποκλειστικό σκοπό την καταστολή, αλλά κύριο στόχο έχει το χτύπημα του εγκλήματος και της παραβατικότητας και αυτό έχει γίνει κατανοητό σε όλο τον λαό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (Προστασίας του Πολίτη) Νίκος Τόσκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο104,9 FM».

“Πάντοτε σε αυτές τις υποθέσεις υπάρχουν κίνδυνοι. Η υπόθεση πέρασε από 40 κύματα, με απογοητεύσεις διαφορετικών βαθμών και τελικά ήταν αίσιο το τέλος, απελευθερώθηκε ο άνθρωπος, συνελήφθησαν οι απαγωγείς, δε χύθηκε αίμα”.

“Όμως, υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, προβληματισμοί, άγχος, μέχρι να σωθεί ο άνθρωπος και να εξελιχθεί η επιχείρηση” είπε ο κ.Τόσκας, γνωστοποιώντας ότι ο κ. Λεμπιδάκης και η οικογένειά του «εξέφρασαν στον αρχηγό της Αστυνομίας την επιθυμία να βοηθήσουν σε κάποιους τομείς».

«Είναι θέμα δικό τους το πώς και ευπρόσδεκτη κάθε προσφορά και από τη συγκεκριμένη οικογένεια και από άλλους χορηγούς, που ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί» προσέθεσε.

Συνεργασία στα Βαλκάνια για τρομοκρατία-οργανωμένο έγκλημα

Σε ό,τι αφορά την υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και Σκοπίων, που διεξήχθη χθες (5/10) στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των τεσσάρων χωρών, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «συζητήθηκαν διμερή προβλήματα, αλλά και τα προβλήματα του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, και τα θέματα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας, που λόγω αλλαγής κλιματολογικών συνθηκών απασχολούν και θα απασχολήσουν περισσότερο τα επόμενα χρόνια».

«Συνεννοηθήκαμε να γίνουν πρακτικά βήματα. Τους πρότεινα, μέχρι τον Δεκέμβρη, να γίνουν συναντήσεις και μεταξύ των αρχηγών των αστυνομιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μεταξύ των αρχηγών των πυροσβεστικών σωμάτων στην Πτολεμαΐδα, όπου έχει φτιαχτεί πρόσφατα μία πυροσβεστική ακαδημία εξαιρετικού επιπέδου, με προοπτική να γίνει διεθνές κέντρο εκπαίδευσης» ανέφερε ο αν. υπουργός.

Ο ίδιος γνωστοποίησε, ότι «έως τον Μάρτιο θα γίνει στην Πτολεμαΐδα και άσκηση με συμμετοχή και παρατηρητές από όλες αυτές τις χώρες».

«Φιλοδοξούμε να γίνει χώρος συνάντησης σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ πυροσβεστών και ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική προστασία» εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr