Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτσι έστησαν την ενέδρα θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο

Έτσι έστησαν την ενέδρα θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να εντοπίσουν τα κίνητρα των ανθρώπων που έστησαν την ενέδρα στον Βασίλη Στεφανάκου επιχειρούν από χθες άνδρες της Αστυνομίας.

Τα στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα είναι ότι ο Βασίλης Στεφανάκος φρόντιζε να κυκλοφορεί πάντα με συνοδεία ένα ή δύο άτομα και χρησιμοποιούσε θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε ήταν σοβαρά, ωστόσο οι εκτελεστές γνώριζαν καλά τις κινήσεις του και εντόπισαν το κενό για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους.

Χθες το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ.

Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν μαζέψει 22 κάλυκες από καλάσνικοφ από τον τόπο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα ως ομάδα υποστήριξης που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Ο Στεφανάκος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την Αστυνομία ως «ο νονός των νονών» στο χώρο του υποκόσμου, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr