Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aρνείται τα πάντα ο Αλβανός ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Aρνείται τα πάντα ο Αλβανός ηθικός αυτουργός της δολοφονίας  Ζαφειρόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την κατάθεση του Αλβανού Κλοντιάν Λεκοτσάι συνεχίστηκε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Λεκοτσάι είναι ένας από τους τρεις φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

O Αλβανός, βαρυποινίτης κατέθεσε ότι είχε συναντηθεί τρεις φορές με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στις φυλακές.

Σε αυτές τις συναντήσεις όπως ανέφερε, αποκάλυψε στον δικηγόρο, ότι ο συγκρατούμενος του μέχρι σήμερα, Άρμπερ Μπάκο του είχε πει πως κάποιος “Άρης” του ζήτησε να τον σκοτώσουν.

Ο ρόλος του «Άρη»

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας “πήρα τηλέφωνο τον Αντωνόπουλο για άλλη υπόθεση και ήρθε μια φορα στις φυλακές στην Κέρκυρα και με βρήκε. Του ζήτησα να με βοηθήσει να πάω στα Χανιά. Εκεί με ρώτησε για την υπόθεση της απόπειρας εναντίον του. Ρώτησα τον Μπακο και μου είπε τους έβαλε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο ενας Αρης.

Το είπα στον Αντωνόπουλο όταν ήρθε δεύτερη φορά αλλά δεν ήξερα ποιος έφερε τους Μπάκο και Ντούλτσε σε επαφή με τον Άρη”

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν το κίνητρο των δυο κατηγορούμενων της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, δηλαδή του Άρμπερ Μπάκο και Όλτι Ντούλτσε, ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του, ο μάρτυρας απάντησε πως “εάν ήταν η ληστεια αφού του πήραν το τσαντάκι τι δουλειά έχει η σφαίρα; Και όταν πας για ληστεία δεν πας με το πρόσωπο σου ακάλυπτο”.

Τους έταξαν αμοιβή αλλά δεν την πήραν ποτέ

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι η επίθεση εναντίον του Γ. Αντωνόπουλου έγινε με την υπόσχεση αμοιβής, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες δεν πληρώθηκαν ποτέ.

“Ο Μπάκο μου είπε ότι δεν πήρε τα λεφτά για τον Αντωνόπουλο…Έπρεπε τουλάχιστον να τους πληρώσουν τα έξοδα” ανέφερε.

Σύμφωνα με το παρεμπτικό βούλευμα ο δικηγόρος Αντωνόπουλος είχε δεχθεί, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, επίθεση από δυο άγνωστους. Αφού τον πυροβόλησαν του αφαίρεσαν χαρτοφύλακα που κρατούσε με 30.000 ευρώ.

Ο κ. Αντωνόπουλος δέχθηκε σφαίρα στην κάτω γνάθο και μετά από νοσηλεία του κατονόμασε σε επιστολή του προς τον ΛΑΓΗΕ τον Φλώρο ως ηθικό αυτουργός της επίθεσης εις βάρος του.

«Ο Φλώρος με εκβιάζει μέσα στην φυλακή»

Ο Κλοντιαν Λεκοτσάι ανέφερε ακόμη στην κατάθεση του πως τον εκβιάζει ο Φλώρος μέσα στη φυλακή.

Όπως ωστόσο είπε- κοιτάζοντας τον νεαρό επιχειρηματία που καθόνταν στο εδώλιο, δεν λέει και πολλα για αυτό διότι… «έχει τα ψυχολογικά του από τα πολλά λεφτά».

«Έχει τον τρόπο του να δρα…κάθεται στο ψυχιατρείο….Μέσα στη φυλακή μας έκαναν επίθεση κάτι Ρώσοι που είναι κουμπάροι του…».

Δεν έχω σχέση με την δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ανέφερε ότι άδικα κατηγορείται και πως «όλα είναι ψέμματα και όταν έρθει η ώρα της δίκης θα αποδειχθούν».

Στο δικαστήριο κατέθεσε  και ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος περιέγραψε τα όσα έλαβαν χώρα στο περιβόητο ραντεβού μεταξύ Αντωνόπουλου και Φλώρου στο κεντρό της Αθήνας το 2014.

«Μπλέξιμο» με την υπόθεση Energa

Όπως είπε ο μάρτυρας σκοπός του ραντεβού αυτού ήταν η επίλυση της αστικής διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ και Energa.

Επίσης στο δικαστήριο κατέθεσε ο άλλοτε εκπρόσωπος της εταιρείας Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης και συγκατηγορούμενος του Αριστείδη Φλώρου στη δίκη που είχε διενεργηθεί για το σκάνδαλο των δυο εταιρειών.

Στην κατάθεσή του ο Βασίλης Μηλιώνης ανέφερε ότι γνώριζε τον Φλώρο από το 2007 και ότι ήταν ανταγωνιστές, ως εκπρόσωποι των μοναδικών δυο εταιρειών που έκαναν τότε εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Μηλιώνης αρνήθηκε ότι είπε στο δικηγόρο του Ι. Γιαννίδη πως ο Αρ. Φλώρος είναι ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση αυτή του μάρτυρα, ο κ. Αντωνόπουλος υπέβαλλε αίτημα να κλητευθούν στο δικαστήριο τρεις συνάδελφοί του που ήταν παρόντες, κατά τα λεγόμενά του, στη συνάντηση του ιδίου με τον Ι. Γιαννίδη, προκειμένου να βεβαιώσουν ότι ο τελευταίος του είπε πως ο πελάτης του Β. Μηλιώνης του ανέφερε πως ηθικός αυτουγρός της επίθεσης εναντίον του είναι ο Αρ. Φλώρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Αίγινα: Αλβανός βίαζε νεαρή υπό την ένοχη σιωπή της μητέρας της

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr