Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντοπίστηκαν ιντερνετικοί απατεώνες του στοιχήματος

Εντοπίστηκαν ιντερνετικοί απατεώνες του στοιχήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντοπίστηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πέντε χρήστες του ιντερνέτ, που διαχειρίζονταν προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και υπόσχονταν προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν ή ήταν και εκτός του Δελτίου Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι με στόχο τον εντοπισμό ιστοσελίδων αλλά και χρηστών του διαδικτύου που προβαίνουν σε παράνομη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό.

Ειδικότερα, από την Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης & Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού που διεξάγεται μέσω του διαδικτύου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», όπου εντοπίστηκαν χρήστες να προβαίνουν σε παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, ως προς την μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi) τα συγκεκριμένα άτομα έχοντας δημιουργήσει πέντε διαφορετικά προφίλ στο «Facebook», με ονόματα – τίτλους που παρέπεμπαν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες, διαφήμιζαν ή προσέγγιζαν – προσέλκυαν άλλους χρήστες, υποσχόμενοι ότι διαθέτουν και προσφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι είτε συμπεριλαμβάνονταν στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε ήταν εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Μάλιστα για να γίνονται πιο πειστικοί ισχυρίζονταν ότι, για τους αγώνες που έδιναν τα προγνωστικά, διέθεταν έγκυρες πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού ανά την υφήλιο. Σημειώνεται ότι η παράνομη προγνωστική στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στη Βραζιλία.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η εξειδικευμένη ομάδα των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσει ψηφιακά τα συγκεκριμένα προφίλ στο διαδίκτυο.

Όπως προέκυψε η διαχείριση των προφίλ γινόταν τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε, τέσσερις από τους διαχειριστές είχαν ως κατοικία τα Σκόπια και την Κύπρο, ενώ ο πέμπτος, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας διέμενε στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στη συγκεκριμένη περιοχή και πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από την επιτόπια αυτοψία ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

Για την ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος των πέντε χρηστών, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα θα υποβληθούν άμεσα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής, για τους λοιπούς τέσσερεις δράστες που βρίσκονται την αλλοδαπή.

Τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Eurojackpot: Στις 21.15 η μεγάλη κλήρωση για το έπαθλο των 37 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr