Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έτσι στέλναμε τις μίζες της Ericsson στην Ελλάδα»

«Έτσι στέλναμε τις μίζες της Ericsson στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώην στέλεχος της Ericsson αποκάλυψε όλο το σύστημα που έδινε τις μίζες στον τομέα των ραντάρ στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη.

Ο λόγος για τον 70χρονο σήμερα Σουηδό, Νένζελ Λις Ολοφ Μόρτεν, ο οποίος δούλευε στον αντίστοιχο τομέα της Ericsson. Ο Μόρτεν κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο στο ελληνικό προξενείο στη Στοκχόλμη, αποκαλύπτοντας σημαντικές πτυχές του νέου σκανδάλου των παράνομων προμηθειών.

Σύμφωνα με την επίμαχη κατάθεση, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2000 διοχετεύθηκαν 21 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω δικηγόρων σε offshore εταιρία. Στην κατάθεση ο Μόρτεν τονίζει ότι πρόκειται για μία μόνο από τις μίζες που διοχετεύθηκαν προς έλληνες αξιωματούχους.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Σουηδός που προσήλθε μόνος του στο ελληνικό προξενείο για να καταθέσει, εργαζόταν από το 1985 ως το 2002, έχοντας ως τομέα ευθύνης τις πωλήσεις σε αναδυόμενες αγορές.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Μπράτη ερευνά την υπόθεση του μεσάζοντα Χρήστου Τούμπα, αντιπροσώπου της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, ειδικότερα δε την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων ραντάρ για την αεροπορία (ΑΣΕΠΕ) με υπεργολάβο την Ericsson.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υπόθεση, που αποτελεί περικοκλάδα αυτής των εξοπλιστικών, αποκαλύφθηκε από τον Αντώνη Κάντα που παραδέχθηκε ότι έλαβε μίζες ύψους 250.000 ευρώ από τον Τούμπα, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος και έχει προσέλθει σε απολογία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr