Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ψάρευε” θύματα από το Facebook με προγνωστικά για αγώνες

“Ψάρευε” θύματα από το Facebook με προγνωστικά για αγώνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook,

Ένας 49χρονος συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν προφίλ στο Facebook, μέσω του οποίου οι χρήστες έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι γνώριζε το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών παιχνιδιών οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στα δελτία του ΟΠΑΠ.

Πιο αναλυτικά, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας καταπολέμησης παράνομων παιγνίων και στοιχηματισμού στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες του εν λόγω δικτύου, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι δήθεν διέθετε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προαναφερόμενου προφίλ ο 49χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός Η/Υ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Facebook: Μόνο με PIN θα επιτρέπεται η είσοδος στο Messenger – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Βασικοί κανόνες Facebook – Συνιστώνται ιδιαιτέρως σε κάγκουρες, πέφτουλες και χωριάτες

Αρτινός παρίστανε τη γυναίκα στο Facebook και μετά εκβίαζε ανυποψίαστα θύματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr