Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΛΣΤΑΤ προσγείωσε την ανάπτυξη του 2014

Η ΕΛΣΤΑΤ προσγείωσε την ανάπτυξη του 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΣΤΑΤ,

Σε αναθεώρηση των αρχικών της προβλέψεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή μειώνοντας στο 1,3% την αύξηση του όγκου του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το τέταρτο τρίμηνο 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,4% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2014 έναντι της μείωσης 0,2% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του τετάρτου τριμήνου και είχε ανακοινωθεί στις 13-02-2015.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο 2013 το ΑΕΠ παρουσίασε στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 αύξηση 1,3%, έναντι αύξησης 1,7% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση της 13ης Φεβρουαρίου 2015.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου, κατά το τέταρτο τρίμηνο 2014 παρουσίασε αύξηση κατά 1,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2013 έναντι της αύξησης 1,5% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Αρχή οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακρίβεια: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Διαψεύδεται η κυβέρνηση

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 10.413.982 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Ακρίβεια: Νέο άλμα του πληθωρισμού στο 3,4% – Καίνε οι τιμές στα τρόφιμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr