Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oι προτάσεις του ΣΕΒ για τη λειτουργία και ικανότητα του κράτους

Oι προτάσεις του ΣΕΒ για τη λειτουργία και ικανότητα του κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισχυρή προϋπόθεση ανάπτυξης θεωρεί την μεταρρύθμιση του κράτους ο ΣΕΒ.  Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θεόδωρος Φέσσας, στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στο υπουργείο όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις και προτάσεις του ΣΕΒ για τη «διοικητική ανασυγκρότηση ως προϋπόθεση ανάπτυξης».

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τον Υπουργό, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο ΣΕΒ έθεσε υπόψη του την πρότασή του για ένα στοχευμένο Εθνικό Πρόγραμμα βελτίωσης του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος στην Ελλάδα και μετασχηματισμού της διοικητικής δομής, λειτουργίας και ικανότητας του κράτους, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις, σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ.

Κύρια προτεραιότητα αυτού του σχεδίου είναι η ριζική μεταρρύθμιση έξι επιλεγμένων λειτουργικών τομέων υποστήριξης και εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα: η Αδειοδότηση, η Χωροταξία, η Φορολογία, η Επιτάχυνση Απονομής Δικαιοσύνης (δομές και συστήματα υποστήριξης), τα Συστήματα Ελέγχου & Εποπτείας και τα συστήματα οργάνωσης και διαχείρισης Κρατικών Προμηθειών.

Επιπλέον, ο ΣΕΒ πρότεινε μια σειρά πέντε αναγκαίων οριζοντίων δράσεων, που περιλαμβάνουν:

• Την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής.
• Την ενίσχυση της διαβούλευσης και των θεσμών διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας κατά τη νομοθέτηση.
• Τη βελτίωση του συστήματος παραγωγής πολιτικών και ρυθμίσεων (ατζέντα για την καλή νομοθέτηση).
• Τον κεντρικό συντονισμό και την άρση των εμποδίων για την αξιοποίηση των πρακτικών εξωτερικής ανάθεσης ως εργαλείο αύξησης των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε πολίτες και επιχειρήσεις.
• Πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού για τη διαμόρφωση μιας «νέας γενιάς» δημοσίων λειτουργών που στηρίζουν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ πρότεινε επίσης τη δημιουργία εθνικού συμβουλίου ή επιτροπής υψηλού επιπέδου για τη διοικητική μεταρρύθμιση (High level advisory group) με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων και στόχο την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων για τη μείωση του διοικητικού και ρυθμιστικού βάρους των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή, αυτή η εποχή έληξε

Κασσελάκης στον ΣΕΒ: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο επόμενο στάδιο με νέα στελέχη – Το όραμά του

Δώρα Αυγέρη: Κομματικά ανώριμος ο Φίλης – Ο Κατρούγκαλος πρέπει να απαντήσει για τη δήλωσή του λίγο πριν τις εκλογές

ΣΕΒ: Τι ζήτησαν οι βιομήχανοι από τον Μητσοτάκη

Ο Κατρούγκαλος αν κι αποχώρησε πήρε 3.151 σταυρούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr